back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Ρέτζιου: Κανείς δε μπορεί να προβλέψει την πανδημία. Θα ζήσουμε για αρκετό καιρό ακόμη με τον ιό και τις συνέπειές του

Διαβάστε επίσης

«Δε μπορεί κανείς να προβλέψει την πανδημία. Το σίγουρο είναι ότι θα ζήσουμε για αρκετό καιρό ακόμη με τον ιό, τις επιπτώσεις και τις συνέπειές του» τόνισε  η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου, στον Αθήνα 984.

Μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη,  διευκρίνισε ότι «πανελλαδικά βρίσκονται σε αναστολή περίπου 6.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και σε αρκετά νοσοκομεία, κυρίως της Περιφέρειας, εκρηκτική.»

Όπως είπε «στο Θριάσιο υπάρχει πρόβλημα σε κρίσιμα τμήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως και στα επείγοντα, καθώς 78 υγειονομικοί έχουν τεθεί σε αναστολή και 220 οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, παραμένουν κενές. Οι προσλήψεις που έγιναν είναι λιγοστές.»

Ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδία τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού, ενώ καταλόγισε ευθύνες στην Κυβέρνηση ότι τροφοδότησε ένα βολικό σκηνικό για να περάσει μέτρα όχι έκτακτα, αλλά εκείνα που εντάσσονται στην πολιτική της. «Κατ’ αρχήν, ως Ομοσπονδία έχουμε ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού και θεωρούμε πως είναι υποχρέωση και καθήκον των υγειονομικών να εμβολιαστούν. Ωστόσο, φάνηκε ότι η κυβέρνηση αξιοποίησε και τροφοδότησε όλο αυτό για να περάσει μέτρα που δεν είναι έκτακτα αλλά εντάσσονται στην πολιτική της. Τα προβλήματα, τα κενά και η υποστελέχωση στα νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζονται με τρίμηνες συμβάσεις και μια βιομηχανία μεταφοράς από κλινική σε κλινική και από τμήμα σε τμήμα, ούτε με ιδιώτες γιατρούς και ούτε φυσικά με συναδέλφους που θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθούν, αφού πλέον ανήκουν στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.»

Παράλληλα, η κυρία Ρέτζιου  ανέφερε ότι «ένα αγαθό και ταυτόχρονα επίτευγμα της επιστήμης όπως το εμβόλιο, δυστυχώς δεν μπορούν να το απολαύσουν όλοι» επισημαίνοντας πως «υπάρχουν χώρες που δεν έχουν πρόσβαση και το στερούνται-όχι μόνο το συγκεκριμένο, αλλά και πολλά ακόμη εμβόλια – λόγω των ανταγωνισμών μεταξύ των φαρμακευτικών ομίλων. Με τις δωρεές δεν επιλύεται το πρόβλημα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα