back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θ. Κοντογεώργης: Στόχος της κυβέρνησης η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού και στις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως και στις μικρότερες ηλικίες

Διαβάστε επίσης

14-09-2021

«Στόχος μας, η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού και στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και στις μικρότερες ηλικίες, ώστε να φτάσουμε στα ποσοστά που απαιτούνται για την ανοσία» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Γ.Γ Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει με επιμονή προκειμένου να πείσει όλους όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.»

Σε συνέντευξή του στον Γιάννη Παπαγεωργίου, είπε ότι «αυτή τη στιγμή, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και θεωρούμε ότι θα προχωρήσουμε καλά. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είμαστε εδώ για να την αντιμετωπίσουμε.»
Για δε τα σχολεία ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να κλείσουν, αλλά να συνεχιστεί η δια ζώσης λειτουργία τους.

Ο κ Κοντογεώργης συνέδεσε τα γραφόμενα περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με την οικονομία και το κυβερνητικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και σημείωσε: «Θέλουμε να λειτουργήσει κανονικά η οικονομία, που μπαίνει στην ατζέντα με ισχυρό τρόπο. Η κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2019 έλαβε εντολή για 4ετή θητεία και θα εξαντλήσει το χρόνο διακυβέρνησης. Η πρώτη διετία καθορίστηκε σε ένα βαθμό από τις πολλαπλές κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα σε υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δεν ατόνησε, σύμφωνα και με τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου που διανύουμε. Το ΑΕΠ είναι λίγο πάνω από το σημείο όπου βρισκόταν στο τέλος του 2019, η ανεργία έχει περιοριστεί αν και παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα, με τον δείκτη εμπιστοσύνης στην οικονομία και το επενδυτικό κλίμα να κινούνται σε υψηλή περιοχή.
…Έχει γίνει δουλειά. Είναι η ώρα της προωθητικής ορμής, προκειμένου μέσα στην επόμενη διετία, να συνεχίσει να εξελίσσεται το κυβερνητικό οικονομικό πρόγραμμα στην κατεύθυνση την οποίας ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ και να γίνουν όσα πρέπει, για να ξανακερδίσει η χώρα την οικονομική θέση που της αρμόζει.»

Παράλληλα, υπενθύμισε πως «στη διετία που πέρασε, η Ελλάδα πέρασε επτά επιτυχημένες αξιολογήσεις, οδηγώντας σε αντίστοιχες αποταμιεύσεις. Επίσης, κατάφερε να ωθήσει την ΕΕ στη διαμόρφωση ενός Ταμείου διαχείρισης της οικονομικής κρίσης» και επανέλαβε τη δέσμευση ότι «η χώρα θα είναι συνεπής ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις διεθνείς της υποχρεώσεις, ενώ θα βελτιώσει την οικονομική θέση των πολιτών της.»

Πρόσθεσε πως στο τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες από τις προβλεπόμενες δράσεις και στο τέλος του έτους η φορολογική μεταρρύθμιση, όπως και οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης.
«Έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές θα ζήσουν καλύτερα από τις προηγούμενες κι ότι οι νέοι θα βρίσκουν δουλειά» τόνισε αναφέροντας πως έχει γίνει πολλή δουλειά πάνω στο περίγραμμα που έδωσε ο Πρωθυπουργός. «Με το «πρώτο ένσημο» δίνουμε κίνητρα και στους εργοδότες για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας. Υπάρχουν δράσεις και στην εκπαίδευση, που τη συνδέουν με την αγορά εργασίας» κατέληξε ο ΓΓ Συντονισμού της κυβέρνησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα