back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πολιτική αντιπαράθεση για τη “μεσαία τάξη”

Διαβάστε επίσης

Λίγες ημέρες μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από την Θεσσαλονίκη και ενόψει της επίσκεψης και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ το προσεχές σαββατοκύριακο, το κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης εντείνεται.

Εκείνο που προδιαγράφεται με απόλυτη πλέον σαφήνεια μετά και το τέλος που έβαλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε πρωτοβουλίες συναίνεσης λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της υπαναχώρησης του Ευ. Αποστολάκη, είναι ότι η πολιτική ζωή εισέρχεται σε μία περίοδο υψηλών τόνων πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο τις επόμενες εκλογές που ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαιώνει πως θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, η αντιπολίτευση ωστόσο επιμένει στην εκτίμηση ότι είναι πιθανό οι κάλπες να στηθούν νωρίτερα.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης που έχει πυροδοτηθεί μετά τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ εκτός από τη νέα γενιά βρίσκεται και η μεσαία τάξη, με την κυβέρνηση να σπεύδει να υπεραμυνθεί του θετικού αντίκτυπου που έχουν στις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες οι εξαγγελίες της και να δίνει σκληρή απάντηση στην αμφισβήτηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλογίζει μεταξύ άλλων αμηχανία μπροστά στην μεγάλη απήχηση που το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι έχουν στην ελληνική κοινωνία οι κυβερνητικές εξαγγελίες.

Αφορμή για τη νέα σκληρή αντιπαράθεση στάθηκε η κυβερνητική εξαγγελία για τις γονικές παροχές που η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί δια του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ως ευνοϊκή για τους κατέχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία 800.000 και άδικη για όσους διαθέτουν περιουσία μέχρι 150.000 ευρώ.

“Το μέτρο λέει ότι μηδενίζεται ο φόρος γονικής παροχής, είτε για ακίνητα, είτε για μετρητά, είτε για μετοχές έως τις 800.000. Σήμερα, αυτό ήταν μηδενικό μέχρι τις 150.000 ευρώ και από εκεί και πέρα, υπήρχε μια κλιμάκωση από τις 150.000 μέχρι και πάνω από τις 800.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό το πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Τσακαλώτος, ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, τη μεσαία τάξη”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για “τέχνασμα ότι πάνε στο ανώτατο όριο” και σημείωσε πως “η πραγματικότητα είναι σήμερα ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πολύ μεγάλο ποσοστό, έχει περιουσίες από 150.000 ευρώ και πάνω”.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι πρόκειται για μέτρο, “το οποίο ακουμπά και ενδιαφέρει πάρα πολλούς Έλληνες” και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο “η μεσαία τάξη στην Ελλάδα καλύπτεται απόλυτα, στη μεγάλη της πλειοψηφία από αυτή την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, την απήχηση της οποίας νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει”.

 

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα