back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Π. Χρηστίδης: Το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζει πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο με στόχο ένα βιώσιμο περιβάλλον για τη νέα γενιά

Διαβάστε επίσης

«Το ΚΙΝΑΛ θα υπογράψει ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο με στόχο τη δημιουργία βιώσιμου περιβάλλοντος ειδικά για τη νέα γενιά» υποστηρίζει στον Αθήνα 984 ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας για το πρόγραμμα του κόμματος, που θα παρουσιάσει η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Γεννηματά αναμένεται να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την Ενεργειακή Δημοκρατία στη χώρα και την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, σε επίπεδο διασύνδεσης και εκσυγχρονισμού δομών και υποδομών της περιοχής με πλήρη κοστολόγηση των έργων.

Με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης τονίζει στον Μιχάλη Λεάνη πως «το επιτελικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη κατέρρευσε με τη διαχείριση των πυρκαγιών, το φιάσκο του ανασχηματισμού και την προσπάθεια αναστροφής του κλίματος με σειρά υποσχέσεων και πάλι επικοινωνιακού χαρακτήρα», ενώ εκτιμά πως «οι εκλογές δεν θα αργήσουν», τοποθετώντας το χρόνο διεξαγωγής τους,«το αργότερο έως την άνοιξη.»

*Για τις παροχές στους νέους, ο κ Χρηστίδης έκανε λόγο για ημίμετρα από κυβερνητικής πλευράς και ανέφερε:

«Είναι προφανές ότι μετράμε αντίστροφα για την προκήρυξη εκλογών και το αντιλαμβάνονται και στη ΝΔ. Υπάρχει η αίσθηση των υποσχέσεων για τμήματα της κοινωνίας που εκφράζουν δυσαρέσκεια αναζητώντας προοπτική μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Παράδειγμα αποτυχίας αποτελεί για παράδειγμα η πρόταση ενίσχυσης των νέων με ποσό 600 ευρώ μηνιαίως, που τελικά- μετά από διορθώσεις- διαμορφώθηκε στα 100 ευρώ.
Είναι ημίμετρα. Στην ουσία μιλάμε για μια κοροϊδία προς τους πολίτες, είτε πρόκειται για νέους είτε για μεγαλύτερους. Στην Ελλάδα είναι αναμφισβήτητο πως έχουμε το πιο ακριβό ίντερνετ στην ΕΕ , αλλά και παγκοσμίως. Να σπάσει η κυβέρνηση τα καρτέλ της κινητής τηλεφωνίας και των τραπεζών πριν φτάσει στις παροχές δώρων και κινήτρων.
Οι ισχύουσες τιμές για τη συνδεσιμότητα και την κινητή τηλεφωνία δημιουργούν μεγάλες ανισότητες στην κοινωνία, την αγορά και στην εκπαίδευση. Χωρίς να παραβλέπεται το γεγονός ότι σε αρκετές περιοχές της Αττικής, δεν πιάνει σήμα. Οφείλεται άμεσα απάντηση γιατί η χορήγηση των 50 γιγαμπάϊτ έρχεται να θολώσει τα νερά, σαν τη σουπιά.»

*Αναφερόμενος στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, τοποθέτησε ψηλά στην ατζέντα στόχευσης του ΚΙΝΑΛ τη συμβολή του Ταμείου Ανασυγκρότησης στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων.

«Η πρότασή μας για ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο στοχεύει στη δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος, κληρονομιά στις επόμενες γενιές και στην επίτευξη ανάπτυξης μέσα από χρήματα που θα εισρεύσουν και θα διοχετευθούν στην αντιμετώπιση ανισοτήτων.
Ενδεικτικά, πρέπει να αποφασίσουμε αν το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ εξαρτάται από την ταχύτητα που πατά κανείς το κουμπί ή αν αφορά όλους τους Έλληνες στη κατεύθυνση βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους. Μέχρι τώρα συμβαίνει μόνο το πρώτο καθώς η ΝΔ συνεχίζει σε αυτή την κατεύθυνση.
Θα καταθέσουμε αύριο ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την Ενεργειακή Δημοκρατία , για τον τρόπο που μπορούμε να δώσουμε βιωσιμότητα στις νέες γενιές, αλλά και το πως μπορούμε να την παράξουμε στη χώρα, ώστε να επιστρέφει στους πολίτες.»

*Σε σχέση με το χρόνο των εκλογών, ο κ Χρηστίδης εκτίμησε πως «δεν θα αργήσουν, το αργότερο την Άνοιξη. Μιλάμε για μήνες μέχρι τη διεξαγωγή τους.»

*Για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ ανέφερε πως «Το βασικό στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο Πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί πως το τεχνοκρατικό, επιτελικό προφίλ που προσπαθούσε να φιλοτεχνήσει για καιρό, κατέρρευσε με τις πυρκαγιές, τη διαχείρισή τους και το φιάσκο του ανασχηματισμού. Τώρα, προσπαθεί να διορθώσει με σειρά υποσχέσεων και πάλι επικοινωνιακού χαρακτήρα. Είναι προφανές ότι μιλάμε αντίστροφα για την προκήρυξη εθνικών εκλογών και είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται και στη ΝΔ. Υπάρχει η αίσθηση των υποσχέσεων για τμήματα της κοινωνίας που είναι δυσαρεστημένα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα