back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Σημαντικά αλλά όχι αρκετά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Διαβάστε επίσης

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 85η ΔΕΘ είναι σημαντικά, αλλά δεν είναι αρκετά» δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Πολλά απο αυτά λύνουν θέματα, διεκδικήσεις πολλών ετών, όπως για παράδειγμα η μείωση της φορολογίας, οι γονικές παροχές και οι συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων, ωστόσο δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων» τόνισε.

«Οποιαδήποτε μείωση στη φορολογία δίνει “ανάσα” στις επιχειρήσεις, ωστόσο αρκετά μέτρα χρειάζονται περαιτέρω εξειδίκευση» πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό μέτρο τις επιστρεπτέες προκαταβολές, αλλά όχι να εφαρμόζεται οριζόντια»
Για παράδειγμα, ανακοινώθηκε μείωση του ποσοστού επιστροφής για όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές, όμως δεν είπε κάτι για τις οφειλές σε εφορία και ταμεία που συσσωρεύτηκαν τους τελευταίους 18 μήνες και που πιέζουν ασφυκτικά χιλιάδες επιχειρήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε σχέση με τα κίνητρα που δίνονται για τις συγχωνεύσεις έκανε λόγο για πολύ θετικό μέτρο. «Η κοινωνία μας έχει ανάγκη τις συγχωνεύσεις αλλιώς πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα