back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Προβληματίζουν τα αυξημένα κρούσματα σε μαθητές, δυο ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. ΟΙ μολύνσεις ξεπέρασαν τις χίλιες, ενώ σήμερα είχαμε 805. Την ίδια ώρα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας απόψε στο Μέγκα τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά καθώς τα παιδιά είναι πιο ασφαλή εκεί όπου εφαρμόζονται οι έλεγχοι.

 

Τέσσερα τεστ θα κάνουν οι ανεμβολίαστοι μαθητές, αν βρεθεί θετικό κρούσμα σε μια τάξη. Οι μαθητές που κάθονται κοντά στο συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν 7 δωρεάν τεστ, ένα τεστ κάθε ημέρα.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2919 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 606 στην Αττική και 409 στη Θεσσαλονίκη. 369 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 31 πολίτες κατέληξαν.

 

Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας, της «edupass.gov.gr»,μέσω της οποίας θα ελέγχεται εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για φυσική παρουσία στις εκπαιδευτικές δομές, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η πλατφόρμα θα αντλεί στοιχεία από το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών, το Εθνικό Μητρώο Ασθενών από κορονοϊό και το πληροφοριακό σύστημα της πλατφόρμας στην οποία έχει γίνει η καταχώριση αποτελεσμάτων των διαγνωστικών τεστ.

Να απορροφήσουν μέρος από τις ανατιμήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ζήτησε από τους εκπροσώπους ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε μιλώντας απόψε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η ΔΕΗ ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα απορροφήσει μέχρι τις 600 πρώτες kwh, ενώ ήδη και κάποιοι άλλοι ιδιώτες πάροχοι έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν εκπτώσεις.

 

Λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι δεν θα δοθεί παράταση. όσοι φορολογούμενοι έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρώσουν δυο δόσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου. Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η δόση του τρέχοντος μηνός.

Για τους επόμενους μήνες, από Οκτώβριο έως και Φεβρουάριο του 2022, θα πληρώνεται από μία δόση για να συμπληρωθούν οι οκτώ που προβλέπονται.

Δεν ισχύει η έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του συνολικού φόρου που θα προκύψει.

 

Καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και γενίκευση σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας των Αγγλικών, είναι δύο από τις δέκα αλλαγές που θα ισχύσουν στα σχολεία από φέτος, τις οποίες δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας. «Πρεμιέρα» κάνουν φέτος τα πρώτα Πρότυπα ΕΠ.ΑΛ, ενώ τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για την αυτονόμηση των σχολικών μονάδων.

 

Συγκέντρωση και συλλαλητήριο στα Προπύλαια με αιτήματα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, τη θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας προγραμματίζουν για αύριο στις 6 και μισή το απόγευμα, στα Προπύλαια οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και τοπικές ΕΛΜΕ). Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις και οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών καλούν τους συναδέλφους τους και τους γονείς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δέκα προσαχθέντες μετά από την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα το μεσημέρι στην οδό Μητροπόλεως, αφού δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο εις βάρος τους. Οι έρευνες συνεχίζονται από την ασφάλεια Αθηνών για τον εντοπισμό των δύο δραστών ενώ ενημερώνεται και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

 

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την ώρα που και στη Γερμανία έχει μειωθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει ανησυχήσει τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία έχει στο τραπέζι αυξημένα περιοριστικά μέτρα για όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν και εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών, τόνισε ότι προς το παρόν δεν απαιτείται η λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους μη εμβολιασμένους. Όπως επισήμανε, αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς επίσης και από ένα ενδεχόμενο υψηλό ποσοστό μόλυνσης στα σχολεία που επαναλειτουργούν.

 

Σε αποψινές αναμετρήσεις για την πρεμιέρα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Σεβίλλη-Σάλτσμπουργκ 1-1 και Γιουνγκ Μπόις-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, προβλέπεται για αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα