back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι λένε οι Αθηναίοι για τις ανατιμήσεις στον καφέ

Διαβάστε επίσης

«Πικρό» πίνουν τον καφέ τους πολλοί καταναλωτές, καθώς όπως δηλώνουν σε ρεπορτάζ του 9.84 η τιμή του έχει πάρει ήδη σε πολλά καταστήματα την…ανιούσα καταγράφοντας αύξηση από 10%-20%. Οι καταναλωτές αποδίδουν την υψηλή τιμή στον καφέ στις ανατιμήσεις που πλήττουν την παγκόσμια οικονομία και έχουν αρχίσει ήδη να αφήνουν τα πρώτα σημάδια τους και στην ελληνική. Πάντως, στο ρεπορτάζ μας καταγράφονται και απόψεις ορισμένων καταναλωτών που χαρακτηρίζουν απόλυτα φυσιολογικές τις τιμές στον καφέ, τόσο στην αγορά “ take away” ( στο χέρι), όσο και στο τραπέζι των καταστημάτων.

Η πλευρά των καταναλωτών που χαρακτηρίζει ακριβή την τιμή πώλησης του καφέ δηλώνει ότι ο πιο συνηθισμένος καφές σε πολλά καταστήματα ,τύπου espresso, φτάνει ακόμη και στα 2 ευρώ στο χέρι. « Σε γενικές γραμμές κοστίζει από 1.60 ευρώ μέχρι 2 ευρώ ο καφές take away”, δηλώνουν χαρακτηριστικά. Οι ίδιοι σημειώνουν ότι σε ορισμένα καταστήματα ο καφές στο στο τραπέζι κοστίζει 5 ευρώ, με την τιμή εκκίνησης από 3.60 ευρώ το φλιτζάνι.
Ορισμένοι καταναλωτές υποστηρίζουν, πάντως, ότι, η τιμή του καφέ τόσο στο χέρι όσο και στο τραπέζι διαμορφώνεται στην χώρα μας σε ικανοποιητικά επίπεδα, σχέση σε σύγκριση με τις ανατιμήσεις που πλήττουν την παγκόσμια οικονομία.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα