back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σπείρα διαρρηκτών στην Ηλιούπολη εξάρθρωσε η Αστυνομία

Διαβάστε επίσης

Σπείρα που διέπραττε κλοπές από διαμερίσματα στην Ηλιούπολη εξάρθρωσε η Αστυνομία με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο μελών της συμμορίας.

Σύμφωνα την Αστυνομία δράστες είναι δύο αλλοδαποί 26 και 34 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτο μέλος της συμμορίας, ενώ μέχρι τώρα έχουν εξακριβωθεί 10 διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες στην Ηλιούπολη.

Λίγο πριν τη σύλληψή τους τα μέλη της συμμορίας αφού είχαν αναρριχηθεί μέσω υδρορροής σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη, αποκόλλησαν προστατευτικά κάγκελα παραθύρου και εισήλθαν στο εσωτερικό, αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και κλειδί αυτοκινήτου.

Περίοικοι ειδοποίησαν το 100 και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο, μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν και ακινητοποίησαν τους δύο δράστες.

Σε κοντινή απόσταση από το σημείο της κλοπής, εντόπισαν και το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο της συμμορίας. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συμμορία είχε συσταθεί από το περασμένο Ιούλιο με διακριτούς ρόλους, με διαρκή και συστηματική δράση στις κλοπές από οικίες στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο, μετέβαιναν κατά τις βραδινές ώρες στην Ηλιούπολη, αναζητώντας προς διάρρηξη διαμερίσματα κυρίως ισογείου και πρώτου ορόφου.

Αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, κάλυπταν τα χέρια τους με γάντια ή κάλτσες και παραβίαζαν παράθυρα ή μπαλκονόπορτες των οικιών με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων. Μόλις εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, αφαιρούσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν -10- περιπτώσεις κλοπών.

Οι ανωτέρω έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και ληστείες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Δημήτρης Πέρρος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα