back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Απολύτως σίγουρος ότι το ποσοστό ανάπτυξης για το 2021 θα αγγίξει κατ ελάχιστο το 5,9% εμφανίστηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με τη δέσμη μέτρων που εξήγγειλε χθες, επανέλαβε ότι ‘’η συνολική στρατηγική της κυβέρνησης είναι να δημιουργεί πλούτο και να τον μοιράζει με δίκαιο τρόπο’’, διευκρίνισε ωστόσο ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν ‘’δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα’’.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρκαγιές, ο κ Μητσοτάκης χαρακτήρισε απολύτως δικαιολογημένη τη δυσαρέσκεια των πολιτών, ζήτησε εκ νέου συγγνώμη και πρόσθεσε ότι από τα λάθη πρέπει να μαθαίνουμε και να μην παγιδευτούμε στην αλαζονεία της εξουσίας. Είπε επίσης ότι ήδη αρμόδιοι φορείς σε συνεργασία με τους πληττόμενους, επεξεργάζονται ένα πλέγμα μέτρων για την υποστήριξη των επαγγελματιών που ζούσαν από τα καταστραμμένα δάση (κυρίως στη Βόρεια Εύβοια).

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε σε κάθε τόνο ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την 4ετια, ενώ δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διγλωσσία του αναφορικά με το ζήτημα των εκλογών είπε χαρακτηριστικά ‘’ Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα’’. Ερωτηθείς για τον πρόσφατο ανασχηματισμό ο κ Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν χρησιμοποιεί ούτε δεξιόμετρα ούτε αριστερόμετρα αλλά μετρά χιλιόμετρα δουλειάς και αποτελεσματικότητας. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ‘’εφ εξής η μόνη συναίνεση που θα επιδιώξει είναι αυτή με τις δυνάμεις της λογικής και του ορθολογισμού, με τους πολίτες που απεχθάνονται την πόλωση και είναι σε θέση να συνθέτει και όχι να διχάζει’’. Ο κ Μητσοτάκης καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει επιλέξει μια πολιτική όξυνσης και προσωπικών επιθέσων κάνοντας λόγο για πολιτικό, αξιακό και πολιτισμικό χάσμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού.. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την συνέντευξη τύπου ”δίωρη κοροϊδία σε πανελλαδική μετάδοση’’ και συμπλήρωσε ‘’ ο κ. Μητσοτάκης, αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος και σε αποδρομή, περιορίστηκε σε ένα κρεσέντο αλαζονείας και υποσχέσεις για εκρηκτική ανάπτυξη, την ώρα που οι πολίτες οδηγούνται σε καθημερινή φτωχοποίηση.

Για ”Ρεσιτάλ αλαζονικού και διχαστικού λόγου που αναδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς” έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής.

Πρώτο κουδούνι αύριο για τα σχολεία όλης της χώρας, υπό τη σκιά της πανδημίας και με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, ή με δήλωση αρνητικού self test θα προσέρχονται στα σχολεία οι μαθητές άνω των 12 ετών. Τα self test θα χορηγούνται δωρεάν από τα φαρμακεία, θα διενεργούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ενώ το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.. Υποχρέωση για self test έχουν και οι μαθητές κάτω των 12 ετών.

Οι ανεμβολίαστοι καθηγητές, ακαδημαϊκοί και φοιτητές υποχρεούνται σε δύο εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα, που θα διενεργούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη, 10 ευρώ ανά τεστ.

Από αύριο ΟΛΟΙ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, θα υποχρεούνται να προσκομίζουν στην εργασία τους δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα επιβαρύνουν οικονομικά τους ίδιους. Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test 48 ωρών θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις με τραίνα, πλοία και αεροπλάνα. Το ίδιο ισχύει ΚΑΙ για την πρόσβαση πελατών σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Ο έλεγχος των βεβαιώσεων και της ταυτοπροσωπίας θα γίνεται στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Ένα ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, άνθρωποι κάθε ηλικίας, που πήραν μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τον 9ο Ημιμαραθώνιο, αφιερωμένο(ν) από φέτος και στο εξής, στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Για μια “γιορτή για την πόλη της Αθήνας, που μετέτρεψε και πάλι τους δρόμους σε στάδια και τα πεζοδρόμια σε εξέδρες” έγραψε στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι “χιλιάδες χαρούμενα πρόσωπα, με μέτρα και αποστάσεις, γέμισαν με ζωή την πόλη, συμμετέχοντας στον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας.”

(Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο διεξήχθη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου όπου αναδείχθηκε νικητής ο αθλητής Παναγιώτης Καραϊσκος, με χρόνο 1 ώρα και 8 λεπτά.)

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για την δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα 11 χιλιόμετρα βόρεια-βορειανατολικά της Αθήνας. ‘’Το ρήγμα στην περιοχή της Λυκόβρυσης, δεν έχει ιστορικό δυνατών σεισμών’’ ανέφερε μιλώντας στο Α984, ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθανάσιος Γκανάς.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Στις 6 και τέταρτο παίζουν Βόλος -Λαμία.

Στις 7: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννενα και

στις 8 και μισή: Ολυμπιακός – Ατρόμητος και ΑΕΚ – Ιωνικός.

Και ο καιρός…

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Αργότερα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα