back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Μπαράζ κινητοποιήσεων στη συμπρωτεύουσα, εν όψει και της αποψινής ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, για την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, πραγματοποιούν αντιεμβολιαστές από όλη τη χώρα. Σε μισή ώρα, η προγραμματισμένη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημείο Λαμπράκη. Στις 6 είναι το συλλαλητήριο του το ΠΑΜΕ στην πλατεία της ΧΑΝΘ και της ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Αντιεξουσιαστές και εξωκοινοβουλευτική αριστερά την ίδια ώρα δίνουν ραντεβού στην Καμάρα.

Υπό τον φόβο επεισοδίων, δρακόντεια είναι τα μέτρα της ελληνικής αστυνομίας, με περισσότερους από 5.500 αστυνομικούς, 60 διμοιρίες των ΜΑΤ, ελικόπτερα και drones.

Το στίγμα των παρεμβάσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη . “Η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά όλους, πρωτίστως τη νέα γένια,” είπε χαρακτηριστικά, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.Πάνω από 23 εκατ ευρώ έχουν δοθεί μέχρι στιγμής σε 5000 δικαιούχους που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφές, προκειμένου – όπως είπε από την ΔΕΘ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος – οι πληγέντες να έχουν μια πρώτη αρωγή έναντι της επιχείρησης που χτυπήθηκε ή της αγροτικής εκμετάλλευσης.

Τη συνεισφορά της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε ο νέος Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. «Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά.”Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν κάποια κενά που υπάρχουν.. Η κλιματική κρίση ήδη μας ξεπέρασε. Τρέχει με φοβερές ταχύτητες. Πρέπει να τρέξουμε κι εμείς και κυρίως στην πρόληψη, στην προετοιμασία, αλλά και στα μέσα καταστολής…

«Η μάχη κατά της διαφθοράς είναι συστηματική κι επίμονη.. είναι ένας εθνικός στόχος », υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο κ Βορίδης επεσήμανε ότι η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, επέστρεψε και πάλι στην 59η θέση στην παγκόσμια κατάταξη διαφθοράς, από την 67η που είχε πέσει από το 2015 και μετά. Ξεκίνησε η επιμνημόσυνη δέηση για τα περίπου 3.000 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης -πριν από 20 χρόνια – στους δίδυμους πύργους στην καρδιά της Νέας Υόρκης, μια επίθεση που έμελλε να αλλάξει τη ροή της σύγχρονης ιστορίας. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δίπλα στους προκατόχους του στον Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον έδωσαν το παρόν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Μανχάταν, που ανεγέρθηκε στο σημείο μηδέν’’. Ενώ στις 46 λεπτά μετά τις τρεις -ώρα Ελλάδας – την ώρα που το πρώτο αεροπλάνο έπεσε στον βόρειο πύργο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Προσαρμοσμένο στις συνθήκες που επιτάσσει η πανδημία το φετινό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, το Athens Pride 2021, που οργανώνει απόψε η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, ούτε θα υπάρχουν περίπτερα. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στη Βουλή με κεντρικό σύνθημα «Αυτό που μας ενώνει». Μήνυμα κατά των διακρίσεων εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της σημερινής πορείας του Athens Pride, ανεβάζοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram το επίσημο σποτ της φετινής διοργάνωσης.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Πρεμιέρα σήμερα για το πρωτάθλημα της Super League. Στις 6 και τέταρτο παίζουν Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης και στις 8 και μισή Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης.

Και ο καιρός…

Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο και από τα δυτικά της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και την Δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις και τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και νότια.

Στην Αττική αύριο, τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

25,8 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα