back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θ. Κιούση: Δεν διεκδικούμε μόνο για εμάς αλλά για όλους τους ανθρώπους και τις μειονότητες που βιώνουν διακρίσεις

Διαβάστε επίσης

Με στόχο τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως μέρος της καθημερινότητας και μάλιστα σε μια ιδιαίτερη συγκυρία εν μέσω πανδημίας αλλά και ενός κλίματος προκαταλήψεων, διακρίσεων και φόβου, το Athens Pride επανέρχεται φέτος και αύριο, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση Υπερηφάνειας προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πανδημίας.

Έχοντας ως μότο «Αυτό που μας ενώνει», όπως ανέφερε η υπεύθυνη προσβασιμότητας του Athens Pride, Θάλεια Κιούση, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου, οι συμμετέχοντες αναζητούν τα στοιχεία που ενώνουν, ενδυναμώνουν και φέρνουν κοντά τους ανθρώπους.

Το φετινό Athens Pride, θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πραγματοποιηθεί συναυλία, ούτε θα υπάρχουν περίπτερα με τη συμμετοχή φορέων και οργανώσεων του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού προκειμένου να μην υπάρξει συνάθροιση και συνωστισμός.

«Η φετινή γιορτή, έρχεται σε μια δύσκολη συνθήκη. Πέρυσι δεν καταφέραμε να τα πούμε από κοντά, είχαμε διοργανώσει ένα Digital Athens Pride. Φέτος, παρουσιάζουμε ένα Athens Pride Week, πολύ συγκεκριμένο, με περιορισμούς, με μάσκες και με αποστάσεις. Μας ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να μη διοργανώσουμε ένα Athens Pride έτσι όπως θα θέλαμε. Ως Επιτροπή Διοργάνωσης, ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να είμαστε πάλι μαζί. Μας έχει λείψει να διεκδικούμε και θέλαμε αυτό με κάποιο τρόπο να καταφέρουμε να το αγγίξουμε φέτος. Θέλουμε ως κοινότητα να συσπειρωθούμε ξανά. Ευτυχώς, ο κόσμος έχει αποδείξει ότι γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να είναι ασφαλής και πως να βγει στο δρόμο προστατεύοντας τον εαυτό του και τους γύρω του», τόνισε.

Η πολύχρωμη πορεία, θα πραγματοποιηθεί, λοιπόν κανονικά, αλλά αυτή τη φορά με αφετηρία την Πλατεία Κλαυθμώνος και θα ολοκληρωθεί στη Βουλή.

«Για εμάς η Πλατεία Κλαυθμώνος είναι το σημείο στο οποία ξεκινήσαμε να διεκδικούμε και θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στα βασικά γιατί βλέπουμε τα δικαιώματά μας να καταπατώνται καθημερινά».

Η κ. Κιούση, υπογράμμισε την ανάγκη συσπείρωσης και συμμαχιών απέναντι στην κοινή επιδίωξη της καταπολέμησης των διακρίσεων, τον κοινό τόπο, από όπου θα αντλήσουν δύναμη για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων.

«Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την κοινότητα γιατί αυτή είναι η οικογένειά μας. Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες διακρίσεις καθημερινά και πρέπει μαζί να βρούμε το κουράγιο να μπορούμε να βγούμε περήφανα και να διεκδικήσουμε. Όμως, πέρα από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για εμάς είναι σημαντική οποιαδήποτε συμμαχία.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν διεκδικούνται ούτε μεμονωμένα ούτε από τα πάνω, διεκδικούνται από τα κάτω και οριζόντια. Έχουμε δίπλα μας και άλλες κοινότητες γιατί ως ΛΟΑΤΚΙ, δεν διεκδικούμε μόνο για εμάς αλλά για όλους τους ανθρώπους και τις μειονότητες που βιώνουν διακρίσεις.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι στο παρελθόν, όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες, είχαμε πάνω από 120.000 ανθρώπους στο δρόμο να διεκδικούν και σίγουρα δεν ήταν όλοι μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Επομένως, η έννοια της συμμαχίας είναι πολύ σημαντική για εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα