back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χιονοστιβάδα οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Διαβάστε επίσης

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μετά το σκάνδαλο με τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι οποίες αφορούν υγειονομικούς σε όλη τη χώρα. Ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε τουλάχιστον έξι περιοχές στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ικαρία, Καβάλα, Δράμα και Σαντορίνη. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής την υπόθεση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας αναλαμβάνει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. 

Τέσσερις υγειονομικοί του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Καρδίτσας.

Στην Κοζάνη, τρία περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών, όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης κ. Γκανάτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το ένα περιστατικό αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, αφορούν έναν γιατρό και μια νοσηλεύτρια και δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Ολοκληρώθηκε εχθές η ΕΔΕ της 5ης ΥΠΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κ.Υ Παλαμά. Το πόρισμα, αναφέρει ότι 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Υπό διερεύνηση βρέθηκε ένας ακόμη ΑΜΚΑ που τελικά αποδείχθηκε ότι επίσης πρόκειται για άτομο, το οποίο φαίνεται στο σύστημα αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει εμβολιαστεί.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης ή της αργίας. Το πόρισμα θα κατατεθεί στην εισαγγελία Καρδίτσας, η οποία και θα διερευνήσει τις ποινικές διαστάσεις της υπόθεσης και θα ασκήσει διώξεις.

Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν και τα άτομα που έλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά.

Καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό στην Ικαρία, έκανε μιλώντας στο MEGA o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ελέγχονται για να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση τα 10 πιστοποιητικά νόσησης που κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το Open γίνονται έρευνες έπειτα από καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία.

Στη Βόρεια Ελλάδα, εν τω μεταξύ, οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των ιατρικών συλλογων και των αντιεμβολιαστών  γιατρών, οι οποίοι στρέφονται με εξώδικα κατά των συλλόγων τους. Η αρχή έγινε  με τη κοινή ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλόγων Δράμας, Εβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης για την «αναγκαιότητα της άμεσης υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε ιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζομένους σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας είναι επιβεβλημένη».

Αθήνα 984

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα