back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Μητσοτάκης δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Παραολυμπιακή ομάδα

Διαβάστε επίσης

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δέχθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε με τα μέλη της Παραολυμπιακής ομάδας για τις προσπάθειές τους, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ενώ βέβαια τους συνεχάρη για τις επιτυχίες τους στο Τόκιο.

«Θέλω να πω πόσο περήφανους μας κάνατε και πόσο συγκινητικές ήταν οι στιγμές που μας χαρίσατε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αλλά θέλω να ακούσω πιο πολύ από εσάς πώς ήταν η εμπειρία σας και κυρίως τι θέλετε να κάνουμε εμείς από εδώ και στο εξής» πρόσθεσε.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της απρόσκοπτης επαγγελματικής αποκατάστασης των αθλητών με αναπηρία, η δυνατότητα οικονομικής υποστήριξής τους μέσω χορηγιών και η αναβάθμιση των προπονητικών υποδομών που διαθέτει η χώρα μας.

«Για πρώτη φορά η χώρα έχει αποκτήσει ένα οριζόντιο σχέδιο αντιμετώπισης των ζητημάτων που αφορούν συνολικά την αναπηρία, το οποίο έχει τεθεί υπό την εποπτεία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά θα προκηρυχθούν θέσεις εργασίας που θα προορίζονται ειδικά για άτομα με αναπηρία, ενώ τόνισε ότι έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

«Είναι μία ιδέα που γίνεται έργο. Είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε για εσάς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για το εμβληματικό έργο της δημιουργίας του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου.

Και πρόσθεσε: «Να ξέρετε ότι το έργο αυτό θα παρακολουθείται προσωπικά από εμένα και θα υλοποιηθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει».

Το νέο Κέντρο θα παρουσιαστεί αναλυτικά τον Οκτώβριο και, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα συμβάλει ώστε «να πείσουμε και συμπολίτες μας οι οποίοι, ενδεχομένως, δεν έχουν ακόμα κάνει το βήμα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, και μπορεί να μην διεκδικήσουν τη χαρά να πάνε σε μία Ολυμπιάδα, αλλά να βρουν στον αθλητισμό μία διέξοδο ψυχικής υγείας και σωματικής άσκησης και να παραδειγματιστούν από εσάς, ότι δεν υπάρχει εμπόδιο το οποίο να μην μπορεί κανείς να ξεπεράσει αν βάλει στο μυαλό, την ψυχή και την καρδιά του να κάνει αυτό που αγαπά».

Τα μέλη της Παραολυμπιακής ομάδας χάρισαν στον κ. Μητσοτάκη μια αυθεντική δάδα λαμπαδηδρομίας των Αγώνων.

Θυμίζουμε ότι η ελληνική αποστολή κατέκτησε 11 μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (1 χρυσό, 3 ασημένια και εφτά χάλκινα).

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα