back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Έξι δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία, θα μπορούν να προμηθεύονται από την ερχόμενη Τετάρτη εως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου oι μαθητές όλων των βαθμίδων προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

 

38 συνάνθρωποί μας κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές του κορονοιού. 2.807 τα νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 635 στην Αττική και τα 336 στη Θεσσαλονίκη. 388 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι .

 

Η ένταξη και των ιδιωτών παιδιάτρων στην εμβολιαστική διαδικασία παιδιών άνω των 12 ετών αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και παιδίατρους.

 

Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή παραλία Διστόμου στη Βοιωτία. Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της παραλίας Διστόμου και την Περιστερά, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Υπό καθεστώς προστασίας θα παραμείνουν για δυο έτη οι δύο μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, με διάταξη που εξέδωσε η Οικονομική Εισαγγελία.Η Οικονομική Εισαγγελία παίρνοντας τη σκυτάλη από το Δικαστικό Συμβούλιο που είχε δηλώσει αναρμόδιο, γνωμοδότησε αρνητικά για την άρση ανωνυμίας των μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», εξέδωσε διάταξη με την οποία παρατείνεται το καθεστώς ανωνυμίας, αποφασίζοντας ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι που με βάση τον νόμο θα οδηγούσαν σε διαφορετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι κοινό αίτημα να μην υπάρξει προστασία στους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis είχαν καταθέσει τον περασμένο Ιούνιο με κοινό υπόμνημα στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο, οι πολιτικοί, κ.κ. Σαμαρας, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης και Λοβέρδος.

Εως αύριο στις 2 μετα το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Την Πέμπτη, η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκεται ο τάφος του πατέρα του και του αδελφού του όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

 

Τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών ηλεκτρονικά σε έως 100 δόσεις δίνει μια νέα ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων. Αφορά από τα δημοτικά τέλη μέχρι και τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση. το ελάχιστο ποσό δόσης ορίζεται 20 ευρώ για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα και 50 ευρώ για οφειλέτες επιχειρήσεις κάθε είδους. Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε τμηματικά. Αν εξοφλείται τμηματικά, η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως.

Σε 4 προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στην οδό Μεσογείων, όπου νωρίτερα εισέβαλε ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτώντας πανό το οποίο έγραφε «Κράτος εμπρηστής», πέταξαν και τρικάκια με το ίδιο περιεχόμενο.

 

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από σφαίρες σήμερα, σε μια διαδήλωση εναντίον του καθεστώτος των Ταλιμπάν στην πόλη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν.

Εν τω μεταξύ, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα τα μέλη μιας μεταβατικής κυβέρνησης, που απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από την παλιά φρουρά της ισλαμιστικής ομάδας.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, στη νέα κυβέρνηση δεν φαίνεται να υπάρχει άτομο εκτός της ομάδας των Ταλιμπάν, κάτι που ζητούσε η διεθνής κοινότητα.

Σημειώνεται ότι υπουργός Εσωτερικών ορίστηκε ο Σαρατζουντίν Χακάνι, επικεφαλής της στρατιωτικής ομάδας Δίκτυο Χακάνι, ο οποίος αναζητείται από το FBI.

 

Τα μέλη της ομάδας που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Aγώνες δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα την Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα