back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Με μία φαντασμαγορική Τελετή Λήξης η αυλαία των 16ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 11 μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα οι διεθνείς μας, ένα χρυσό, τρία ασημένια και επτά χάλκινα, ανεβάζοντας έτσι τη χώρα στην 51η θέση του συγκεντρωτικού πίνακα των μεταλλίων της διοργάνωσης. Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης ήταν ο Θανάσης Γκαβέλας και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στα 100μ κατηγορίας Τ11 πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη διάκριση των Ελλήνων Παραολυμπιονικών στους Αγώνες του Τόκιο.

Στον Γαλατά Χανίων, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, στην τελευταία κατοικία που ο ίδιος είχε επιλέξει και υποδείξει, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του Γιάννη.

Η υπαναχώρηση – έστω και την ύστατη ώρα- της κόρης του Μαργαρίτας, μετά και από την πίεση του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος του μουσικοσυνθέτη, καθιστά πλέον κενή περιεχομένου την προγραμματισμένη για αύριο, εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι συνεργάτες του Μίκη, ζητώντας να γίνει σεβαστή η τελευταία του επιθυμία, να ταφεί στον Γαλατά.

Η σορός του μεγάλου Έλληνα, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών. Αύριο και την Τρίτη από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Τετάρτη ως τις 3 μετά το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει τελετή αποχεραιτισμού.

Στο μεταξύ, έως τις 7 σήμερα το απόγευμα, ανοιχτό θα είναι το παλιό κτίριο των φυλακών του Ωρωπού, εκεί όπου φυλακίστηκε και βασανίστηκε από την χούντα ο μουσικοσυνθέτης. Πλήθος κόσμου αφήνει ένα λουλούδι στη μνήμη του Μίκη, στο κελί ‘’1’’ που έζησε τον εγκλεισμό του από τον Οκτώβριο του ΄69 έως τον Απρίλιο του ΄70.

Οδό με την ονομασία του Μίκη Θεοδωράκη θα αποκτήσει σύντομα η Αθήνα ενώ θα τοποθετηθεί και προτομή του στην πρωτεύουσα, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μεγάλη προσφορά του στην Ελλάδα και την Τέχνη. Το σχετικό ψήφισμα κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και αναμένεται να εγκριθεί σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος.

Την ενοχή της στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού παραδέχτηκε διοικητική υπάλληλος του εμβολιαστικού κέντρου Παλαμά στην Καρδίτσα σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη. Αυτό που μένει να φανεί από την ένορκη διοικητική εξέταση, είναι αν δρούσε μόνη της.

Στο μεταξύ, με αφορμή τα περιστατικά, στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά, νέο πιο αυστηρό νόμο που θα περιλαμβάνει το αδίκημα των εικονικών εμβολιασμών, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Νότια Εύβοια, Σκύρο, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου καθώς και σε περιοχές του Έβρου.

Μετά από 1,5 χρόνο τηλεδιασκέψεων, εκ του σύνεγγυς θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα η διπλή 16η και 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. Αναμένεται να αποφασιστεί η απόδοση τιμών στον μεγάλο δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη, ενώ ακολούθως το Σώμα θα εκλέξει τον νέο του Πρόεδρο.

Μέρος της αντιπολίτευσης αντιδρά στα επιβαλλόμενα από την σχετική ΚΥΑ υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την απόφαση να μην συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στην 16η συνεδρίαση οι μη εμβολιασμένοι ούτε με ράπιντ τεστ, έχει ασκήσει κριτική η παράταξη ‘’Ανοιχτή Πόλη’’. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαφωνία τους θα εκφράσουν επίσης οι δημοτικοί συνδυασμοί ‘’Αθήνα Είσαι Εσύ’’ και ‘’Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας. Έντονη διαφωνία εξέφρασε και η παράταξη ‘’Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα’’ κάνοντας λόγο για ‘’περαιτέρω περιορισμό των όποιων ψηγμάτων δημοκρατικής λειτουργίας είχαν απομείνει”

Η Βαρβάκειος αγορά βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης πια Κυριακής της Καθαριότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, με περισσότερα από 20 σύγχρονα πλυστικά πολυμηχανήματα και 25 εργαζόμενους “ Οι Κυριακές καθαριότητας άλλαξαν τον τρόπο που καθαρίζεται η πόλη” το μήνυμα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Νίκου Αβραμίδη.

Και ο καιρός…

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά της χώρας. Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις επόμενες ώρες στην Αττική, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

27,6 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα