back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από περίπου μία ώρα, σε δασική έκταση στα Βλασαιϊκά Κορινθίας, κοντά στην εθνική οδό Ισθμού – Αρχαίας Επιδαύρου. Επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, εναμένονται και πτητικά μέσα.

Από στεριά και αέρα και η μάχη της πυρόσβεσης στο νέο μέτωπο στην Αιτωλοακαρνανία, σε δασική περιοχή στην Αστροβίτσα Αιτωλικού.

Η Αθήνα τιμά έναν από τους πλέον εμβληματικούς μουσικοσυνθέτες της χώρας, που σημάδεψε με το έργο του τον 20ο αιώνα. Σε οδό ‘’Μίκη Θεοδωράκη’’ θα μετονομαστεί ένας δρόμος της πρωτεύουσας, ενώ ως ελάχιστος φόρος τιμής, θα φιλοτεχνηθεί η προτομή του, η οποία θα τοποθετηθεί στην πόλη. Το σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, αναμένεται να ψηφιστεί στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση.

Η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, τη Δευτέρα και την Τρίτη από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Τετάρτη από τις 10 ως τις 3 μετά το μεσημέρι, οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία. Η αλλαγή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το Κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.

Τη Δευτέρα εξάλλου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν στενοί συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να γίνει σεβαστή η επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, και όχι στο Βραχάτι.

Διχογνωμία στην οικογένεια.. “Θα σεβαστούμε την επιθυμία του”, έγραψε στα social media o γιός τού Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος. ‘’ Αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμία επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια’’ η σε σκληρό ύφος ανάρτηση της κόρης του, Μαργαρίτας.

Πακέτο μέτρων προκειμένου να ανταπεξέλθουν τα πιο τα ευάλωτα νοικοκυριά στις επερχόμενες αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και άλλων προϊόντων εξαιτίας της διεθνούς αύξησης του πληθωρισμού, αναμένεται να ανακοινώσει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. ‘’Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η παγκόσμια οικονομία, άρα και η ελληνική, εισέρχεται σε μια καινούρια φάση” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες.

‘’Η εμμονή της κυβέρνησης στο δόγμα περί αυτορρύθμισης της αγοράς στοιχίζει πολύ ακριβά’’ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας εκ νέου λόγο για φαινόμενα αισχροκέρδειας και χειραγώγησης τιμών.

Διπλές ευχαριστίες στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος εξέφρασε από τη Σύμη, ο αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης. Με συνεχείς ελέγχους στα λιμάνια συνέβαλλαν ώστε να έχουνε ένα ασφαλές καλοκαίρι επεσήμανε ο κ Πλακιωτάκης και συμπλήρωσε: ‘’με την υπερπροσπάθειά τους, μέρα και νύχτα, προστατεύουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορά μας, με αποτέλεσμα οι μεταναστευτικές ροές να έχουν μειωθεί κατά 80%’’

Σε σχέση με το 2015 η Ελλάδα καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, συμβάλλει καθοριστικά στη φύλαξη των Ευρωπαϊκών Συνόρων, εκτίμησε μιλώντας από το Βελιγράδι, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κούρτς ενώ προέτρεψε και τις άλλες χώρες των Βαλκανίων να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αποτροπής νέων μεταναστευτικών ροών.

Τις πύλες της ανοίγει σήμερα η αεροπορική επίδειξη Athens Flying Week. Στην 114 Πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία – μεταξύ άλλων – να παρακολουθήσουν τις πτητικές ικανότητες των γαλλικών Rafale, των μαχητικών που ήδη εντάσσονται στην Ελληνική πολεμική αεροπορία. 11ο μετάλλιο για την Ελλάδα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αθανάσιος Προδρόμου, με εντυπωσιακό άλμα 7μ και 17 εκ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις ύψος, στην κατηγορία Τ20.

Καιρός…

Επιδείνωση του καιρού αύριο, από τα δυτικά της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας έως 6 βαθμούς και ενίσχυση των βοριάδων στα πελάγη.

Στην Αττική, νεφώσεις τις πρωινές ώρες, τοπικές βροχές το μεσημέρι, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

28,1 βαθμοί, αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα