back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η βόλτα της Αμάλ από τον σταθμό του Θησείου έως την Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα η κούκλα-πρόσφυγας “Αμάλ”, η οποία ξεκινάει το ταξίδι της από τη Συρία, για να βρεθεί στην Τουρκία και στην Ελλάδα, και να συνεχίσει στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασιλειο.

Η Αμάλ, είναι ένα σύμβολο για την ελπίδα και τον αγώνα των προσφύγων όλων του κόσμου, προκειμένου, τελικά, μέσω των εκδηλώσεων που γίνονται σε αυτά τα 8.000 χιλιόμετρα που διασχίζει, να μεταφέρει το μήνυμα “Μην μας ξεχνάτε”.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται στην Αθήνα από σήμερα, η Αμάλ ξεκίνησε από το Θησείο, εν μέσω μουσικοχορευτικών δρώμενων περπάτησε την Ερμού για να καταλήξει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου έλαβε χώρα μουσικοχορευτική παράσταση από την ομάδα Anima.

 

Στη διάρκεια της διαδρομής της, μάλιστα, η Αμάλ -μέσω των ανθρώπων που τη συνοδεύουν- τραγούδησε το “Τι ωραία που είναι η αγάπη” του Μίκη Θεοδωράκη, αποχαιρετώντας έτσι τον μεγάλο σύνθετη που έφυγε από τη ζωή.

“Η Αθήνα σήμερα υποδέχτηκε την Αμαλ. Ένα κορίτσι από προσφυγική οικογένεια, χαμένο μέσα στην πόλη, που ψάχνει να βρει το δρόμο της μέσα σε όλες τις πόλεις που θα γυρίσει, για να καταλήξει στην Αγγλία, στο Μάντσεστερ, και να βρει τους γονείς της. Παραλαμβάνει μια κόκκινη κλωστή και τη χρησιμοποιεί όπως στα παραμύθια, για να μην χάσει το δρόμο της μέσα στο λαβύρινθο της πόλης” δήλωσε στον Αθήνα 984 η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Μελίνα Δασκαλάκη.

 

Πρόσθεσε πως “Αμάλ σημαίνει ελπίδα, και η πορεία της Αμάλ συμβολίζει τη δυνατότητα που θα δώσουμε όλοι μαζί σε αυτά τα ασυνόδευτα παιδιά να βρουν το δρόμο τους, τη ζωή τους, τους ανθρώπους τους, να είναι προστατευμένα και να κάνουμε όλοι ο,τι μπορούμε για αυτά”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα