back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Παγώνη: Λέμε «ναι» στην καθολικότητα του εμβολιασμού, έπρεπε να υπάρξει διαφορετική επικοινωνιακή διαχείριση

Διαβάστε επίσης

Στο θέμα του μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών που τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) κ. Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Όπως τόνισε, η ατμόσφαιρα στα νοσοκομεία είναι τεταμένη καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους εργαζόμενους ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν ασθενείς που πρέπει να εξυπηρετηθούν, να γίνουν καλά και να πάρουν τα εξιτήρια τους.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μέσα στα νοσοκομεία μια πολύ άσχημη ατμόσφαιρα. Θα μπορούσε να δοθεί ένα μικρό χρονικό περιθώριο ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν και όλοι οι υπόλοιποι, να είμαστε εμβολιασμένοι όλοι και να σταματήσει εδώ αυτή η ιστορία. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρές καταστάσεις ασθενών και συγχρόνως να γίνονται όλα αυτά. Χρειάζεται ηρεμία για να μπορέσουμε να φροντίσουμε τους ασθενείς μας και νομίζω ότι όλο αυτό έπρεπε να το αποφύγουμε».

Η κ. Παγώνη τάχθηκε υπέρ της καθολικότητας του εμβολιασμού λέγοντας ωστόσο ότι θα έπρεπε να υπάρξει διαφορετική επικοινωνιακή διαχείριση τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από τους ίδιους τους υγειονομικούς ενώ εκτίμησε ότι η υποχρεωτικότητα ως λέξη αντί να αποδώσει και να πείσει τους διστακτικούς να εμβολιαστούν, δημιούργησε περισσότερα προβλήματα και αντιδράσεις.

«Στόχος είναι να εμβολιαστούμε όλοι. Δεν αρνούνται οι νοσοκομειακοί τον εμβολιασμό. Είμαστε υπέρ της καθολικότητάς του».

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή, το ποσοστό των εμβολιασμένων γιατρών σε όλη τη χώρα ανέρχεται στο 94,75% ενώ οι εμβολιασμένοι νοσηλευτές αγγίζουν το 90%.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας στο επιδιωκόμενο ποσοστό του 80 % έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη να επεκταθεί η τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, μετά τις ευπαθείς ομάδες, τόσο στους υγειονομικούς όσο και σε όλες τις κατηγορίες των πολιτών.

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι σε επιστολή που απέστειλε η ΕΙΝΑΠ προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ρωτώντας τι μέλλει γενέσθαι με την 3η αναμνηστική δόση εμβολίου για τους υγειονομικούς που κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν ήδη εμβολιαστεί από τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα