back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Για νέα πιθανή επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ προειδοποίησε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σε ανακοίνωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε με τους συμβούλους του σε θέματα ασφάλειας, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι στρατιωτικοί διοικητές τον ενημέρωσαν για την πιθανότητα μιας τέτοιας επίθεσης μέσα στις επόμενες ώρες. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι η κατάσταση επί του πεδίου στο Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» και διαβεβαίωσε ότι το πλήγμα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K) δεν θα είναι το τελευταίο.

Εν τω μεταξύ αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ και η τελευταία βρετανική πτήση για την απομάκρυνση Αφγανών και Βρετανών πολιτών. Οι δυτικές δυνάμεις έχουν εκκενώσει ή ολοκληρώνουν τις απομακρύνσεις των στρατευμάτων τους, καθώς και πολιτών από το Αφγανιστάν.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν την κατάσταση στο Αφγανιστάν και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η χορήγηση διεθνούς βοήθειας αλλά και μια κοινή προσέγγιση εκ μέρους της G7 απέναντι στη μελλοντική κυβέρνηση της χώρας αυτής.

3.064 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35. Από αυτά τα 730 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 343 στη Θεσσαλονίκη

Την αισιοδοξία του ότι εντός του φθινοπώρου μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργίας του τείχους ανοσοπροστασίας, που μεταφράζεται αριθμητικά σε 7 εκατομμύρια εμβολιασμένους πολίτες συν όλους όσοι έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία, εκφράζει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Από αύριο θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και έξω από Ιερούς ναούς.

Παράταση αεροπορικής οδηγίας που αφορά τις πτήσεις εσωτερικού από και προς νησιωτικούς προορισμούς ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η παράταση θα ισχύει έως την Δευτέρα 6 Σεπτεμβριου

Φωτιά ξέσπασε τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή Κορυφή του Δήμου Πύργου δίπλα στο σημείο που είχε αντιμετωπιστεί η μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου.

Η φωτιά καίει σε χαράδρα, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ ακούγονται συχνά εκρήξεις, λόγω, πιθανότατα, της ύπαρξης πολλών σκουπιδιών στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης η φωτιά κινείται προς τα Φωναϊτικά, αλλά είναι πολύ μακριά από το χωριό.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Λακωνία και Χανιά.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στη ρίψη κορίνας F32, χαρίζοντας το τρίτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα