back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παραολυμπιακοί 2020: Τελετή έναρξης με πολλά μηνύματα

Διαβάστε επίσης

Οι 16οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο που θα διεξαχθούν έως τις 5 Σεπτεμβρίου άνοιξαν την αυλαία τους σήμερα με την τελετή έναρξης.

Οι διοργανωτές έδωσαν έμφαση σε δύο έννοιες τη διάκριση και τη συμπερίληψη και χρησιμοποιώντας τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου στο Τόκιο ως παρααεροδρόμιο και τον άνεμο να αποτελεί την κύρια έμπνευση.

Πρωταγωνιστής ήταν ένα μικρό μονόπτερο αεροπλάνο που εξαιτίας του προβλήματός του έχει καθηλωθεί.

Αποσύρθηκε από το παραεροδρόμιο και έδωσε τη θέση του στις μηχανές «Καρακούρι» όπως ονομάζονται στην Ιαπωνία. Δηλαδή στις κατασκευές που με μηχανικό τρόπο δημιουργούν κίνηση και ενέργεια.

Οι «Καρακούρι περφόρμερς» δημιουργούσαν τον άνεμο για να πετάξουν τα παρααεροπλάνα και να φύγουν ψηλά στον ουρανό.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η παρέλαση των αποστολών με πρώτη μάλιστα να μπαίνει η ομάδα των προσφύγων. Μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και η Άννα Ντέντα ήταν οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο βωμός των Παραολυμπιακών Αγώνων δεν έχει τοποθετηθεί σε πολύ χαμηλό ύψος ακριβώς για να δείξει ότι είναι στο επίπεδο το ανθρώπινου ματιού.

Αρχικά ήταν ένας ήλιος που αργότερα μετατράπηκε σε ένα άνθος και ουσιαστικά δείχνει την ανάγκη για στροφή του ανθρώπου στην αειφόρο ανάπτυξη.

Από την παρέλαση των αποστολών απείχε η Ν. Ζηλανδία, καθώς μέλος της βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην παρελάσει η αποστολή των Νεοζηλανδών για λόγους υγειονομικής ασφάλειας όλων των υπολοίπων ομάδων.

Τελικά λίγο πριν το τέλος της τελετής το μονόπτερο μικρό αεροπλάνο βρήκε τη δύναμη και τον τρόπο να σηκωθεί στον αέρα του Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο στέλνοντας το δικό του μήνυμα…

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα