back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλειος-Φοίβος Αξιώτης: Η ανάπλαση της κάτω Πλατείας Συντάγματος θα προσθέσει 1.000 τετραγωνικά ελεύθερου δημόσιου χώρου στην καρδιά της πρωτεύουσας

Διαβάστε επίσης

Για τα έργα ανάπλασης της κάτω Πλατείας Συντάγματος που θα προσθέσουν επιπλέον 1.000 τετραγωνικά ελεύθερου δημόσιου χώρου στην καρδιά της πρωτεύουσας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Ελεωνόρα Ορφανίδου, ο Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων , Βασίλειος- Φοίβος Αξιώτης.

Όπως εξήγησε, οι εργασίες ανάπλασης – ενοποίησης και πράσινης αναβάθμισης της πλατείας Συντάγματος, που ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες, αποτελούν ένα πρότυπο έργο ρεαλιστικού και βιώσιμου ανασχεδιασμού του δημοσίου χώρου της Αθήνας.

Μάλιστα, πρόκειται για μια ανάπλαση η οποία είχε προβλεφθεί από το 2004 με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επικαιροποιήθηκε βάσει των σημερινών κυκλοφοριακών δεδομένων με απώτερο στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Συντάγματος.

 

«Τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της Αθήνας τα οποία ξεκίνησαν μέσα στον Αύγουστο στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στους ανθρώπους που κινούνται, εργάζονται και κάνουν τα ψώνια τους στην περιοχή, θα πραγματοποιηθούν σε τρία στάδια και υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες», ανέφερε.

Ο κ. Αξιώτης, πρόσθεσε πως στην πλατεία Συντάγματος θα φυτευτούν 28 δέντρα και θα τοποθετηθούν ψυχρά υλικά προσαρμοσμένα στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα, δύο διαμήκεις πέργκολες ώστε να παρέχουν επιπλέον σκίαση και να γίνεται με αρμονικό τρόπο η οργάνωση των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ θα υπάρχει καθολική προσβασιμότητα στα ΑμεΑ και σε άτομα με προβλήματα όρασης ή κίνησης.

«Ικανοποιώντας όλες τις επιταγές της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης η οποία επιβάλει τη χρήση τέτοιων ψυχρών υλικών σε συνδυασμό με πράσινο και όπου μπορούμε υγρό στοιχείο αλλά και της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας επιτυγχάνουμε ένα λειτουργικό και συνάμα πολύ όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα», επισήμανε.

Διευκρίνισε δε, ότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο εύρος του οδοστρώματος, δηλαδή θα διατηρηθούν και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ θα συνεχίζεται η εξυπηρέτηση με τις υφιστάμενες λεωφορειακές γραμμές.

« Εκτελούμε το έργο πάντα σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και με τους καταστηματάρχες της περιοχής. Ο δρόμος της Ερμού παραμένει ανοιχτός και θα κλείσει μόνος για δύο εβδομάδες στο τέλος του έργου αλλά θα έχει αποδοθεί όλη η υπόλοιπη πλατεία σε χρήση, επομένως δεν θα υπάρχει καμία όχληση τόσο στους φυσικούς χρήστες όσο και στους καταστηματάρχες».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα