back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Α. Λυκουρέντζος: Mάχη για ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή – Χάθηκαν ένα εκατομμύριο ελιές

Διαβάστε επίσης

 

«Συνεργαζόμαστε και με τις Περιφέρειες για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, να ενταφιαστούν μέσα σε τρείς ημέρες όσα ζώα κάηκαν και να συνταχθούν τα πρακτικά αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων. Οι αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε θα δοθούν εντός του Σεπτεμβρίου» είπε στον Αθήνα 984, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Για τις απώλειες σε επίπεδο φυτικής παραγωγής έκανε λόγο για «βαρύ πλήγμα στους ελαιοπαραγωγούς Λακωνίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Φωκίδας και Εύβοιας. Χάθηκαν ένα εκατομμύριο ελαιόδεντρα».

Όπως πρόσθεσε, μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη «σημαντική είναι και η καταστροφή σε ετήσιες καλλιέργειες οπωροκηπευτικών όπως και σε συκιές και αμπελώνες», ενώ προανήγγειλε τη δυνατότητα αποζημίωσης και για τις ζημιές από τις πλημμύρες του χειμώνα.
«Μετά τη ψήφιση του νόμου 4797 συγκροτήθηκαν επιτροπές σε κάθε ΑντιπεριφέρΕια με συμμετοχή και στελεχών από τον ΕΛΓΑ προκειμένου να καταγραφούν και να αποζημιωθούν και αυτές οι ζημιές.»

Ο επικεφαλής του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι «συνεργασία του ΕΛΓΑ βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και οριοθετούν επακριβώς τις ζημιές προκειμένου να γίνει σωστά η καταγραφή τους, όπως και των αποθηκών και υποστατικών με στόχο να χορηγηθούν άμεσα οι αποζημιώσεις…
…Είμαστε σε απόλυτη κινητικότητα. Έχουμε προσλάβει νέο, έκτακτο προσωπικό Γεωπόνων εκτιμητών κι αξιοποιώντας πληροφορίες από το ευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης πυρκαγιών Κοπέρνικος, προσπαθούμε να συνδράμουμε τους αγρότες μας μετά τη συμφορά που υπέστησαν από τις πυρκαγιές, στο μέτρο του δυνατού, αφού όπως συνηθίζουν και οι ίδιοι να λένε, από μια ζημιά ποτέ δεν υπάρχει κέρδος.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα