back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μακέντα: «Τα επόμενα χρόνια να είναι αγώνας για ευρωπαϊκή διοργάνωση»

Διαβάστε επίσης

Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Τεργέστη ενόψει του μεγάλου φιλικού με τη Μίλαν και ευχήθηκε τα επόμενα χρόνια ένας τέτοιος αγώνας να είναι για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το τελευταίο και σπουδαιότερο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας θα δώσει το Σάββατο (14/8, 21:30) ο Παναθηναϊκός που θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν στην Τεργέστη. Λίγο πριν την αναχώρηση (σ.σ. 11:00) της ομάδας για την Ιταλία ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για το παιχνίδι με τους «ροσονέρι» και μεταξύ άλλων ευχήθηκε σύντομα ένα τέτοιο ματς να αφορά μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι δηλώσεις του Μακέντα:

Το τελευταίο ματς πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, είστε έτοιμοι;

«Η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο αλλά αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει ώστε να είμαστε ακόμα ποιο έτοιμοι ενόψει πρεμιέρας».

Ποια είναι η σημασία αυτού του αγώνα αφού η Μίλαν είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος σε αυτή την προετοιμασία;

«Είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο σίγουρα αλλά αυτά τα παιχνίδια με μια ομάδα σαν τη Μίλαν θα μας κάνουν να μπούμε στο πρωτάθλημα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να δείξουν τις δυνατότητες τους, την εμπειρία τους. Μετά από τέτοια παιχνίδια οι παίκτες κερδίζουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και είναι ωραίο για να παίζεις».

Είναι ιδιαίτερο για σένα να παίζεις κόντρα στη Μίλαν;

«Φυσικά είναι μια ιταλική ομάδα κατάγομαι από την Ιταλία, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία».

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

«Είμαι καλά επέστρεψα στις προπονήσεις πριν δυο μέρες. Είχα αυτό το πρόβλημα από πέρυσι από τα playoffs. Μου πήρε λίγο χρόνο να επανέλθω αλλά τώρα είμαι στο 100%. Το έχω ξεπεράσει πλήρως».

Λείπουν τέτοια παιχνίδια στην ομάδα;

«Σίγουρα όπως είπα και πριν τα παιχνίδια αυτά θέλει να παίζει κάθε παίκτης. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και σαν μεγάλο κλαμπ πρέπει να παίζεις τέτοια παιχνίδια για να επιστρέψεις στο υψηλό επίπεδο. Τώρα μπορεί να είναι φιλικός αγώνας αλλά τα επόμενα χρόνια μπορεί να είναι ένας αγώνας για ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα