back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατασκεύασε τη δική σου εκδοχή του ΚΠΙΣΝ

Διαβάστε επίσης

Λάβε μέρος στο SNF Nostos Minecraft Challenge! Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν!

Αυτό το καλοκαίρι, το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προσκαλεί παιδιά ηλικίας 5-16 χρονών να φανταστούν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν τη δική τους εκδοχή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (KΠΙΣΝ) και του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Πώς; Με τη συμμετοχή στο διαδραστικό παιχνίδι-πρόκληση SNF Nostos Minecraft Challenge! Λαμβάνοντας μέρος – ατομικά ή σε ομάδες- τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έναν φανταστικό κόσμο, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και την τεχνολογία.
Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Τι είναι το Minecraft; Το Minecraft είναι ένα βίντεο-παιχνίδι με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπου οι παίκτες χτίζουν κατασκευές από κύβους σε έναν τρισδιάστατο κόσμο χρησιμοποιώντας ως βασικά εργαλεία τη δημιουργικότητα και την οικοδόμηση. Το ειδικά σχεδιασμένο challenge του SNF Nostos σε προ(σ)καλεί να παίξεις Minecraft και να κατασκευάσεις ολόκληρο το ΚΠΙΣΝ ή τμήματά του.

Μπορείς να λάβεις μέρος στην πρόκληση από όπου κι αν βρίσκεσαι με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Κατηγορία Α: Μέσω της ηλεκτρονικής σου συσκευής χρησιμοποιώντας το λογισμικό του Minecraft
Κατηγορία Β: Unplugged με τα δικά σου υλικά κατασκευής, χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO®, χαρτί, μαρκαδόρους, ξυλάκια, κ.ά.
Δες στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείς να λάβεις μέρος στην πρόκληση από το σπίτι σου με 3 απλά βήματα!

Εάν βρίσκεσαι εκτός Αθηνών, ή δεν έχεις τρόπο να επισκεφθείς το ΚΠΙΣΝ κατά τη διάρκεια της πρόκλησης, μπορείς να περιηγηθείς ψηφιακά στο ΚΠΙΣΝ εδώ.
Εναλλακτικά, για το διάστημα που διαρκεί το φεστιβάλ, θα μπορείς να επισκεφτείς το SNF Nostos Lab που θα διαμορφωθεί στo ΚΠΙΣΝ, όπου θα μπορείς να έχεις πρόσβαση και στους δύο παραπάνω τρόπους συμμετοχής (Κατηγορία Α και Κατηγορία Β).

Με τη συμμετοχή σου έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις μία άδεια διάρκειας ενός έτους για πρόσβαση στο Minecraft: Education Edition, η οποία προσφέρεται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου κατασκευή από σήμερα!
Διάβασε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

INFO

SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
SNF Nostos Minecraft Challenge: Online & στο SNF Nostos Lab
Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
www.snfnostos.org
Είσοδος ελεύθερη
#snfnostos #apokonta

*Το Minecraft Challenge αποτελεί μια αποκλειστική δημιουργία της Ampersand (&) Learning & Technology ειδικά για το SNF Nostos 2021. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Microsoft.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα