back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική ομάδα πόλο

Διαβάστε επίσης

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στον τελικό του τουρνουά απέναντι στη Σερβία, η ελληνική ομάδα προδόθηκε από το στοιχείο που την έφερε ως το βάθρο, την άμυνα.

Οι «πλάβι» με την ποιότητα και την εμπειρία τους βρήκαν εύκολα λύσεις και, παρά τη μαχητικότητα των διεθνών που επέστρεψαν μία φορά από το -3, έφτασαν στη νίκη με 13-10 και διατήρησαν τον τίτλο που είχαν κατακτήσει στο Ρίο, στον… τελευταίο χορό της «χρυσής γενιάς» τους.

Η ελληνική ομάδα ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος έχοντας κάνει ένα τεράστιο τουρνουά, ούσα αήττητη μέχρι τον τελικό και με νίκες απέναντι σε υπερδυνάμεις όπως η Ουγγαρία, η Ιταλία και το Μαυροβούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Έλλάδα και Σερβία έχουν αναμετρηθεί μόνο μία φορά σε Ολυμπιακό τουρνουά (από τότε που η Σερβία διαχωρίστηκε από το Μαυροβούνιο), στην Α΄ φάση του τουρνουά του Ρίο, με το ματς να λήγει ισόπαλο 9-9. Συνολικά έχουν δώσει 30 αγώνες, με την εθνική να έχει 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 21 ήττες.

Βλάχος: «Δημιουργήσαμε μνήμες και γράψαμε ιστορία» 

Στη σημασία και την αξία του ασημένιου μεταλλίου που κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, στάθηκαν στις πρώτες τους δηλώσεις μετά τον τελικό με τη Σερβία ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, και ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης. «Εχουμε δημιουργήσει μνήμες, έχουμε γράψει ιστορία, έχουμε κάνει νέους φίλους της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Είναι στιγμές ανεπανάληπτες και θα μείνουν για πάντα στις μνήμες μας», υπογράμμισε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Βλάχος, ο οποίος απέδωσε την ήττα από τους «πλάβι» στη λανθασμένη διαχείριση του αγώνα στην αρχή και το τελείωμά του, αλλά και στην αξία των αντιπάλων, την οποία ιπποτικά αναγνώρισε. «Μόνο χαμόγελα, το αργυρό μετάλλιο είναι κάτι σπουδαίο», επισήμανε από την πλευρά του ο Φουντούλης, που έσπευσε να παρηγορήσει όσους συμπαίκτες του ήταν απογοητευμένοι μετά τη λήξη του τελικού.

«Ποιος να το φανταζόταν ότι θα παίρναμε το ασημένιο και θα ήμασταν στενοχωρημένοι… Οσο πιο μακριά φτάναμε, θέλαμε και κάτι παραπάνω. Ζήσαμε για πρώτη φορά έναν τελικό και θέλαμε να τον κερδίσουμε», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Δεν τον διαχειριστήκαμε σωστά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο τελείωμα, όχι όμως ότι παίξαμε με μία ομάδα που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς ό,τι θέλουμε. Δεχτήκαμε 13 γκολ, τα περισσότερα που δεχθήκαμε σε παιχνίδι στο τουρνουά, αλλά νομίζω ότι στη διάρκεια του παιχνιδιού δείξαμε ότι θέλαμε να παίξουμε έναν μεγάλο τελικό και θέλαμε πολύ να τον κερδίσουμε. Παίξαμε απέναντι σε έναν πολύ άξιο αντίπαλο, που κατακτά δεύτερη συνεχόμενη φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στην ολοκλήρωση της ανεπανάληπτης διαδρομής της εθνικής στο Τόκιο, ο Θοδωρής Βλάχος θέλησε να ευχαριστήσει τους παίκτες του: «Τα παιδιά ήταν φανταστικά σε αυτό το τουρνουά, δεν έχω λόγια. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει αρκετά πράγματα, εκτός από το μετάλλιο που φόρεσαν τα παιδιά στο στήθος τους. Εχουμε δημιουργήσει μνήμες, έχουμε γράψει ιστορία, έχουμε κάνει νέους φίλους της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Είναι μεγάλες στιγμές και στη ζωή μας στιγμές έχουμε. Είναι στιγμές ανεπανάληπτες και θα μείνουν για πάντα στις μνήμες μας. Το να ανεβαίνεις στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι υπέρτατη τιμή και περηφάνεια. Είναι τα παιδιά μου, θέλω να τα απολαύσω και να τα καμαρώσω. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον. Είναι η πιο ανανεωμένη ομάδα εδώ στο Τόκιο. Δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον, η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό σημείο και πιστεύω ότι θα έρθουν κι άλλες πολύ μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Όσοι πραγματικά χάρηκαν και νιώθουν περήφανοι για μας πιστεύω ότι θα έρθουν να μας δώσουν μια αγκαλιά στο αεροδρόμιο», κατέληξε ο τεχνικός της εθνικής.

Ο Γιάννης Φουντούλης, που σε λίγη ώρα θα είναι ο σημαιοφόρος της χώρας μας στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε: «Δεν περίμενα οι συμπαίκτες μου να είναι τόσο απογοητευμένοι με το αργυρό μετάλλιο. Μου έκανε τεράστια εντύπωση, δείχνει τι αθλητές και τι χαρακτήρες είναι, πόσο νικητές είναι γεννημένοι. Προσπάθησα να τους πω ότι αυτό που έχουμε κάνει είναι τεράστιο, και μόνο χαμόγελα πρέπει να έχουμε. Προφανώς χάσαμε ένα παιχνίδι, έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Δεν έχει συμβεί ποτέ. Τελειώνουμε με το αργυρό μετάλλιο, που είναι κάτι σπουδαίο».

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα