back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Γ. Φουντούλης στον Αθήνα 9.84: Η σκέψη μας είναι στην Ελλάδα, εύχομαι να τελειώσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης  για τη χώρα μας

Διαβάστε επίσης

Με μια συγκλονιστική παρουσία και έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο αποχαιρέτισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, γράφοντας ιστορία στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η επιτυχία της κατάκτησης της δεύτερης θέσης του βάθρου, της καλύτερης θέσης που έχει καταλάβει ποτέ η Εθνική πόλο έπειτα από 16 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί την ολοκλήρωση μιας ονειρεμένης πορείας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 13-10 από την Σερβία γνωρίζοντας την μοναδική της ήττα στον τελευταίο της αγώνα στο Τόκιο, όμως, απέδειξε πως το ελληνικό πόλο αφήνει  παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Φουντούλης, είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος γι αυτή τη σπουδαία διάκριση.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του  Αθήνα 9.84 «Αθήνα – Τόκιο σε 90’» και στον Γιάννη Γιαγκίνη, μοιράστηκε με τους ακροατές του σταθμού της πόλης τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συνολική πορεία της Εθνικής μέχρι την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, κάνοντας λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

«Συνέβη αυτό που ονειρευόμουν από μικρό παιδί, να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να κατακτήσω ένα μετάλλιο με την Ελλάδα που δεν είναι μια χώρα η οποία έχει παράδοση στις κατακτήσεις μεταλλίων. Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για όλους μας και νομίζω ότι θα το κρατάω στο χέρι μου για πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Φουντούλης, ο οποίος είχε συγκινήσει άπαντες με τις δηλώσεις του μετά την πρόκριση της Εθνικής στον τελικό, όταν παραμέρισε τη χαρά του και ζήτησε συγγνώμη που πανηγύριζε μαζί με τους συμπαίκτες  του την ιστορική πρόκριση, απέδειξε ότι δεν είναι μόνο αρχηγός αλλά και ουσιαστικός ηγέτης της ομάδας, καθώς επανέλαβε ότι η σκέψη όλων βρίσκεται στην Ελλάδα και στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν από τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες.

«Σε  κάτι τέτοιες στιγμές που συμβαίνουν  όλα αυτά με τις φωτιές στη χώρα σου, δε νομίζω ότι μπορεί το μυαλό σου να μην βρίσκεται εκεί. Θεωρώ ότι πολλές φορές στη ζωή πρέπει να νιώσει τον πόνο κάποιος κοντινός σου άνθρωπος για να συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά συμβαίνει και να αξιολογήσεις διαφορετικά κάποια πράγματα. Όλα αυτά που βλέπουμε μας πονάνε. Βρισκόμαστε στην άλλη άκρη της γης αλλά αυτό συμβαίνει στο σπίτι μας. Εύχομαι να τελειώσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης  για τη χώρα μας».

 Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σπουδαία τιμή να παρελάσει ως σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων: «Εδώ στο Τόκιο έγιναν πράγματα που με εξέπληξαν ευχάριστα και που αν μου τα έλεγε κάποιος πριν από λίγο καιρό δεν θα τα πίστευα. Δε ξέρω ποια τιμή είναι μεγαλύτερη, το ότι πήρα ένα μετάλλιο με την Εθνική ομάδα ή το να κρατώ τη σημαία της χώρας μου στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Είμαι πολύ γεμάτος από ότι συμβαίνει».

 Ιδιαίτερη σημασία, όμως, έχει για εκείνον και το γεγονός ότι τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας τον εξέλεξαν μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκπροσωπώντας τους αθλητές.

«Είναι μια τιμή που μου έκαναν ο κ. Καπράλος και ο κ. Γιαννόπουλος να με προτείνουν ως υποψήφιο. Αυτή τη στιγμή δεν το έχω στο μυαλό μου. Αυτό που σκέφτομαι για την ώρα  είναι ότι έπαιξα σε έναν τελικό Ολυμπιακό Αγώνων και έχω κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο μαζί με παιδιά που έχουμε μεγαλώσει μαζί και έχουμε κάνει τόσους κόπους για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να πανηγυρίσω γι αυτό που έχουμε καταφέρει».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα