18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μάχες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανατολική Μάνη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από το Γύθειο και άλλες κατοικημένες περιοχές

Διαβάστε επίσης

«Ολονύχτια μάχη έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανατολική Μάνη, για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από το Γύθειο και άλλες κατοικημένες περιοχές του δήμου», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Όπως πρόσθεσε, «από τις 7:30 σήμερα, ένα ελικόπτερο συνδράμει τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής και αυτό μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι το πιο κρίσιμο σημείο είναι η περιοχή γύρω από το Γύθειο, ώστε να μην μπει η φωτιά μέσα στην πόλη».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχουμε και άλλες εστίες που εντοπίζονται στις περιοχές Αγερανός, Βαθύ, καθώς και σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Σμύνους, όπου και εκεί επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο, ο Θεόδωρος Βερούτης «θεωρώ ότι η σημερινή ημέρα είναι πάρα πολύ κρίσιμη, διότι θα κριθεί, τόσο από τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και τα μέσα που θα διαθέσει, όσο και από τις δικές μας προσπάθειες, το κατά πόσο η φωτιά θα μπει σε ύφεση».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που έγιναν χθες, ώστε να μην εισέλθει το πύρινο μέτωπο μέσα στο Γύθειο, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ήταν πολύ σημαντική η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, που κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες και να τις κρατήσουν μακριά από την πόλη».

Σχετικά με τον αν προκλήθηκαν ζημιές στην πόλη, ο κ. Βερούτης ανέφερε ότι «η φωτιά έφθασε πολύ κοντά στο Γύθειο, αλλά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχω, δεν κάηκαν σπίτια, χωρίς όμως να αποκλείω το ενδεχόμενο, να έχουν προκληθεί κάποιες ζημιές σε αύλειους χώρους».

Όσον αφορά την φιλοξενία των κατοίκων, τόσο του Γυθείου, όσο και άλλων περιοχών, που έφυγαν από τα σπίτια τους, λόγω της φωτιάς, ο Θεόδωρος Βερούτης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «φρόντισαν για αυτό ο δήμος Ανατολικής Μάνης, ο στρατός, ο δήμος Ευρώτα και όλοι μας, ενώ και ο δήμος Σπάρτης ήταν έτοιμος για να συνδράμει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα