back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιωάννινα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μιτσικέλι – Σε εξέλιξη τρεις φωτιές στην Ήπειρο

Διαβάστε επίσης

Νέος συναγερμός σήμανε για φωτιά. Αυτή τη φορά στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα,στο Μιτσικέλι, πάνω από τα χωριά Καλουτά και Ανθρακίτης του Ζαγορίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά καίει πεύκα και έλατα. Στο σημείο επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου Ζαγορίου και της Πολιτικής Προστασίας.

Σε εξέλιξη τρεις φωτιές στην Ήπειρο:

Σημειώνεται ότι τρεις φωτιές είναι σε πλήρη εξέλιξη στην Ήπειρο, ενώ δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες έχουν γίνει στάχτη. Ειδικότερα, η φωτιά που ξέσπασε χθες στον Σμόλικα, πάνω από τους Πάδες της Κόνοτας βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει πευκοδάσος. Στο Πολυστάφυλο και Ρωμανό στην Πρέβεζα, η φωτιά καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις. Η πυρκαγιά στο Τέροβο Ιωαννίνων τέθηκε υπό έλεγχο.

Στην Άρτα, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Καλογερικό έκανε στάχτη καλλιέργειες και, λόγω των ανέμων, έχει προχωρήσει προς τους οικισμούς Απόμερο και Μύτικας. Με την αλλαγή του αέρα, μάλιστα, η φωτιά έγινε ιδιαίτερα απειλητική για τον Μύτικα και έτσι, μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας, εκκενώνεται ο οικισμός. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μηχανήματα του Δήμου Αρταίων, ενώ κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα τύπου πετζετέλ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα