back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με τη σκέψη στο χρυσό μετάλλιο αλλά και στις καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα, οι παίκτες και ο προπονητής της Εθνικής πόλο ανδρών μιλούν στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της.

Συνεχίζοντας το σερί των εκπληκτικών εμφανίσεών της, συνέτριψε με 9-6 την Ουγγαρία στον ημιτελικό του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και σφράγισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής όπου θα αγωνιστεί κόντρα στη Σερβία για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, έχοντας πάντως ήδη εξασφαλίσει το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της σε Ολυμπιάδα και δεύτερο συνολικά για το ελληνικό πόλο μετά από αυτό της εθνικής γυναικών το 2004 στην Αθήνα.

Στις δηλώσεις τους στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Γιαγκίνη, τόσο ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Βλάχος όσο και παίκτες της ομάδας έκαναν λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα μέσα από την ομαδική δουλειά και δήλωσαν αποφασισμένοι να παλέψουν για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ωστόσο δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στις φωτιές που μαίνονται στη χώρα μας, εκφράζοντας τη λύπη τους και τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες ενώ ζήτησαν συγγνώμη που πανηγυρίζουν μια ιστορική επιτυχία.

Άγγελος Βλαχόπουλος

«Ελπίζω με αυτή μας την επιτυχία, να βοηθήσαμε τους ανθρώπους στην πατρίδα μας που αντιμετωπίζουν τόσο πόνο λόγω των πυρκαγιών, να ξεφύγουν έστω και λίγο από αυτό. Να πάρουν λίγη δύναμη. Ως ομάδα, τους ευχαριστούμε όλους, τους πυροσβέστες, τους ανθρώπους που βοηθούν, τον κόσμο που προσπαθεί να αντιμετωπίσει με το δικό του τρόπο όλο αυτό που περνάνε. Θεωρώ ότι δεν είναι ώρα να μιλήσουμε ούτε για πόλο, ούτε για μετάλλια, ούτε για τίποτα. Η σκέψη μας είμαι μαζί τους. Κουράγιο, καλή δύναμη και ελπίζω να έρθουν καλύτερες μέρες»

 

Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς

«Έχουμε σίγουρα κατακτήσει ένα μετάλλιο. Σήμερα, η παρέα μου και εγώ γράψαμε ιστορία. Μένει να δούμε αν θα τη γράψουμε με χρυσά γράμματα ή ασημένια. Δε θέλω να είμαι αχάριστος αλλά το τουρνουά δεν τελείωσε ακόμα και δεν θέλουμε να φύγουμε από εδώ με ήττα. Το πρωί, πριν από τον αγώνα, παρακολουθούσα τι συμβαίνει με τις φωτιές στην Ελλάδα και αυτό σίγουρα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Παίζουμε για όλη την Ελλάδα. Εδώ δεν είμαστε δεκατρείς αθλητές, δύο προπονητές, δεν είμαστε μόνο η ομάδα. Είμαστε δώδεκα εκατομμύρια Έλληνες και παλεύουμε για όλους»

 

Στέλιος Αργυρόπουλος

«Προκριθήκαμε σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Θα παίξουμε συγκεντρωμένοι και στον τελικό. Αφού φτάσαμε μέχρι εδώ γιατί να μην πάρουμε το χρυσό μετάλλιο; Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία και θα δώσουμε το 100% για να το καταφέρουμε. Ήταν μια δύσκολη πενταετία. Όλα τα παιδιά που έχουν περάσει από αυτή την ομάδα μας δίνουν δύναμη και πίστευαν ότι αυτό που πετύχαμε ήταν εφικτό. Πάμε να το πάρουμε, αήττητοι».

Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης

«Όντως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει αλλά ξέρουμε σίγουρα τι πρέπει να κάνουμε σε δύο μέρες. Είμαι ενθουσιασμένος γι αυτό που πετύχαμε»

 

Εμμανουήλ Ζερδεβάς

«Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Οι κόποι ετών ανταμείβονται. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Σήμερα γράψαμε ιστορία στην ελληνική υδατοσφαίριση. Όμως, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Κοιτάμε το χρυσό. Θα πάμε μέχρι το τέλος να κατακτήσουμε την κορυφή. Αυτό το παιχνίδι είναι once in a lifetime. Ελπίζω να δίνουμε έστω μια μικρή χαρά στους Έλληνες. Παρακολουθούμε την κατάσταση με τις φωτιές και είναι ένας μεγάλος πόνος για όλους μας. Ελπίζω να βοηθάμε έστω και στο ελάχιστο εκείνους που περνούν τόσο δύσκολα πίσω στην πατρίδα μας»

 

Θοδωρής Βλάχος (προπονητής)

«Πριν από το επόμενο βήμα πρέπει να χαρούμε γιατί είναι μια στιγμή την οποία περιμέναμε χρόνια στο άθλημά μας. Νιώθω πολύ υπερήφανος που είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας ο οποίος θα συνδυάσει το όνομά του με αυτήν την επιτυχία. Είμαι όμως σίγουρος ότι θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον, δεν σταματάει εδώ. Θα δείτε από εμάς κατάθεση ψυχής στον τελικό.

Είναι πρώτη φορά που αυτή η ομάδα συμμετέχει στον μεγάλο τελικό ενός Ολυμπιακού τουρνουά αλλά και γενικότερα μιας μεγάλης διοργάνωσης. Είναι πολύ σημαντικές στιγμές και είμαι πολύ συναισθηματικά φορτισμένος.

Είναι μια επιτυχία που δεν την επωμίζεται μόνο το ελληνικό πόλο αλλά και γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός.

Αυτά τα παιδιά είναι ήρωες με όσα έχουν πετύχει και ελπίζω το ελληνικό πόλο να βγει κάποια στιγμή από τη μιζέρια και απολαύσει περισσότερα πράγματα πέρα από τις ηρωϊκές νίκες και τα ηρωϊκά μετάλλια.

Η δυσκολότερη στιγμή ήταν η πρόκριση για να έρθουμε εδώ. Δεν έχει χαριστεί τίποτα σε αυτή την ομάδα, όλα έχουν επιτευχθεί με πολύ κόπο. Είναι μια μεγάλη ικανοποίηση για όλους μας, για τους κόπους, τις θυσίες μας και τα όνειρά μας. Επιτρέψτε μας να νιώσουμε σαν μικρά παιδιά και να πανηγυρίσουμε αυτό που πετύχαμε. Υποσχόμαστε ότι στον τελικό θα είμαστε εκεί, όχι μόνο για να τον απολαύσουμε αλλά και για να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο.

Η σκέψη μας είναι στην Ελλάδα. Εμείς εδώ ζούμε το όνειρό μας που έγινε πραγματικότητα και μπορεί να είμαστε μακριά αλλά παρακολουθούμε τι συμβαίνει στην πατρίδα μας. Γι ακόμη μια φορά συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τα δικά τους όνειρα και τις περιουσίες τους και περνούν πολύ δύσκολα. Ευτυχώς δεν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Ας μας επιτραπεί να είμαστε χαρούμενοι γιατί αυτή η πρόκριση είναι μια μοναδική στιγμή στη ζωή μας. Η σκέψη μας όμως είναι μαζί τους και ελπίζουμε να τους κάναμε χαρούμενους και να νιώσουν και εκείνοι περήφανοι γι αυτά τα παιδιά»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα