12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι ΗΠΑ προτρέπουν το Ιράν να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμά του

Διαβάστε επίσης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν σήμερα τον νέο πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί να επανέλθει «τάχιστα» στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, οι οποίες έχουν διακοπεί τις τελευταίες εβδομάδες.

«Για εμάς, αποτελεί κατεπείγουσα προτεραιότητα» είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις. «Η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να θέσει κάποιο «τελεσίγραφο».

«Καλούμε το Ιράν να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γρήγορα για να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας. Το μήνυμά μας προς τον πρόεδρο Ραΐσί είναι το ίδιο με εκείνο (που απεύθυναν οι ΗΠΑ) στον προκάτοχό του: ελπίζουμε ότι το Ιράν θα αδράξει τώρα την ευκαιρία εξεύρεσης διπλωματικών λύσεων», πρόσθεσε.

Ο υπερσυντηρητικός, νέος πρόεδρος του Ιράν ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι είναι ανοιχτός «σε οποιοδήποτε διπλωματικό σχέδιο» για την άρση των κυρώσεων που υπονομεύουν την οικονομία της χώρας, υπογραμμίζοντας όμως ότι η Τεχεράνη δεν θα υποχωρήσει «στις πιέσεις και τις κυρώσεις».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα