12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Λιβύη: Τριήμερο λοκντάουν επιβάλλει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε απόψε ότι θα επιβάλει αυστηρό, τριήμερο λοκντάουν, αρχής γενομένης από το Σάββατο, για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19.

Το λοκντάουν θα εφαρμοστεί στην κεντρική και τη δυτική Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Τρίπολης. Πριν από δέκα ημέρες είχε επιβληθεί μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα.

Τα μέτρα που λαμβάνει η μεταβατική κυβέρνηση της Τρίπολης δεν αφορούν την ανατολική και τη νότια Λιβύη, που ελέγχονται ντε φάκτο από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Από την έναρξη της πανδημίας, στη χώρα έχουν καταγραφεί επισήμως 262.948 κρούσματα και 3.663 θάνατοι. Από μερικές εκατοντάδες κρούσματα την ημέρα, στα τέλη Απριλίου, πλέον καταγράφονται καθημερινά χιλιάδες νέες μολύνσεις, μια αύξηση που εξηγείται εν μέρει από το γεγονός ότι έχει αυξηθεί και ο αριθμός των τεστ.

Η Λιβύη παρέλαβε στις αρχές Αυγούστου δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinopharm και εντός των επόμενων εβδομάδων θα παραλάβει άλλο 1,5 εκατομμύριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα