back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κούβα: 62 άνθρωποι δικάστηκαν μετά τις πρωτόγνωρες διαδηλώσεις του Ιουλίου

Διαβάστε επίσης

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κούβας ανακοίνωσε σήμερα ότι 62 άνθρωποι δικάστηκαν στο πλαίσιο των πρωτόγνωρων διαδηλώσεων στη νήσο, στα μέσα Ιουλίου, υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και της βελτίωσης των συνθηκών ζωής.

«Τα άτομα που οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης είναι εκείνα η συμπεριφορά των οποίων συνέστησε αξιόποινη πράξη», δήλωσε ο Ζοσελίν Σάντσες Χιντάλγκο, δικαστής του λαϊκού Ανώτατου Δικαστηρίου, στην επίσημη εφημερίδα Granma.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως το βασικό ποινικό αδίκημα σε 53 περιπτώσεις ήταν η «διατάραξη της δημόσιας τάξης».

Πρόστιμα ύψους έως 300 πέσος (περίπου 12 δολάρια) ή ποινές φυλάκισης από ένα έως τέσσερα έτη προβλέπονται για αυτές τις παραβάσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις 11 και 12 Ιουλίου σε περισσότερες από 40 πόλεις της Κούβας για να καταγγείλουν την έλλειψη ελευθερίας και τις αβέβαιες οικονομικές συνθήκες. Σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, δεκάδες τραυματίστηκαν και οι αρχές προχώρησαν σε εκατοντάδες συλλήψεις.

Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τον αριθμό των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με οργανώσεις της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητα ΜΜΕ, περισσότεροι από 700 άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα