12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η ανείπωτη καταστροφή στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες μπήκαν στις Αφίδνες, όπου φέρεται να έχουν καεί σπίτια, καθώς και στις παρυφές της νότιας πλευράς της Ιπποκρατείου πολιτείας.

Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει πια πολύ μεγάλες διαστάσεις και ήδη έφτασε στο Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή, ενώ από τη βόρεια πλευρά κατευθύνεται προς Κατσιμίδι και Κοκκινόβραχο. Όλοι οι κάτοικοι από τις συγκεκριμένες περιοχές απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της αστυνομίας.

Αποκαρδιωτική η εικόνα από την Εθνική Αθηνών – Λαμίας. Πριν από λίγο οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό και το μέτωπο πλέον κατευθύνεται προς Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτι. Στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν προκειμένου να μην επεκταθούν η φωτιά.

Παράλληλα, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τος δρόμους που οδηγούν προς την περιοχή.

Ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης η αποψινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική”.

Στο διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «Η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται με τις εντολές εκκένωσης γιατί «τα σπίτια ξαναχτίζονται και τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν αναπληρώνεται», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ακόμα πιο δύσκολη μέρα» η σημερινή, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για 99 νέες φωτιές και 145 συνολικά σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57.
Κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ο υφυπουργός επισήμανε ότι αντιμετωπίστηκαν άμεσα οι 12 αναζωπυρώσεις στην Βαρυμπόμπη και ότι οι φλόγες που δημιούργησαν το νέο μεγάλο μέτωπο στην Αττική ήταν από νέα πυρκαγιά «στα πρώην βασιλικά κτήματα, που πήρε γρήγορα διαστάσεις προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας , με κατεύθυνση τη Δροσοπηγή και το Κατσιμίδη και προς στιγμή πέρασε την Εθνική Οδό, στα διόδια των Αφιδνών, όπου και ανακόπηκε άμεσα».

Για προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της καταστροφής κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-,σχολιάζοντας το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οπως αναφέρει σε ανακοινωσή του «από τα συγχαρητήρια υπουργών μεταξύ τους για την «υποδειγματική» κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη, μια αναζωπύρωση, λίγες ώρες μετά, κατακαίει εκτός ελέγχου το λεκανοπέδιο»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πως ο «πρωθυπουργός προσγειώθηκε στη σκληρή πραγματικότητα και σταμάτησε να αλληλοσυγχαίρεται με τα στελέχη του. «Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει αυτοκριτική για τα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις της Κυβέρνησης» ανέφερε.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο εθελοντές πυροσβέστες που συνέδραμαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στο Κρυονέρι,

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας μεταφέρθηκε πυροσβέστης, που τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης επίσης της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι,

Το «Σισμανόγλειο» εφημερεύει εκτάκτως, έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας, λόγω

αυξημένων κλήσεων στο ΕΚΑΒ για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης της Κλινικής Πλαστικής

Χειρουργικής – Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου ΚΑΤ

Στην Αττική εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

Στην απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού από τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας προχώρησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Τα άτομα μεταφέρονται σε άλλες δομές φιλοξενίας.

 

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση. Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, 10.000 ευρώ.

Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Μεσσηνία. Εκτός από τις κοινότητες Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια, έχουν εκκενωθεί άλλες έξι και συγκεκριμένα οι κοινότητες, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

Εφιαλτικές στιγμές ζει και η Ηλεία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη νέο μέτωπο .Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, καίγεται δασική έκταση κοντά στους Σχίνους Ηλείας. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν σε Πύργο, Ολυμπία, Χελιδόνι, Βύλιζα και Λατζόι.

Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών στην Αρχαία Ολυμπία

Τιτάνιες οι προσπάθειες να μην εισέλθει η φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο. Επίσης, εκκενώθηκαν προληπτικά και οι παιδικές κατασκηνώσεις στη Φρίξα, στη θέση Παλαιοφάναρο.

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα της Ηλείας, στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και στην περιοχή Λάλα.

Μαίνεται το τεράστιο μέτωπο στην Εύβοια

Προσπάθεια μόνο με επίγεια μέσα, καταβάλουν οι πυροσβέστες στη Βόρεια Εύβοια, για να κρατήσουν τη φωτιά έξω από το χωριό Κουρκουλοί, σχηματίζοντας ζώνη άμυνας καθώς η φωτιά δεν απέχει ούτε 200 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Η φωτιά κύκλωσε το χωριό Κούλουρος που έχει εκκενωθεί και συνεχίζει την πορεία της για το χωριό Μαρούλι που επίσης έχει εκκενωθεί. Το άλλο μέτωπο, βόρεια του Δρυμώνα, κινείται στην κορυφογραμμή, στον Καβαλάρη, με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Έξι οικισμοί εκκενώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή και ξέσπασε προχθές στον δήμο Δεσκάτης.

Εκκένωση του οικισμού Καλλιθέα Φωκίδας, κάηκαν σπίτια στην Ελαία

Ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς, και αύριο για την Περιφέρεια Αττικής και Πελοποννήσου και τους νομούς Αχαϊας, Ηλείας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Χανίων και Ρεθύμνου.

Άμεση οικονομική ενίσχυση με ποσά από 600 έως 6.000 ευρώ για οικοσκευές, επιδότηση ενοικίου και φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φέτος, περιλαμβάνονται στα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά στην ΒΑ Αττική. Το ειδικό πλαίσιο στήριξης θα αξιοποιηθεί και για τις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές.

Κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τις πυρόπληκτες οικογένειες απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Στο “μέτωπο” της πανδημίας,

2.800 τα νέα κρούσματα , τα 885 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 268 στη Θεσσαλονίκη 192 ασθενείς νοσηλεύονταο διασωληνωμένοι , 12 κατέληξαν.

Παρελθόν από τη Μπαρτσελόνα αποτελεί ο Λιονέλ Μέσι μετά από είκοσι χρόνια, καθώς η διοίκηση των Καταλανών ανακοίνωσε επίσημα τη λύση της συνεργασίας τους.

KΑΙΡΟΣ

Αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπεται αύριο ο καιρός στην Αττική

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου

32 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα