back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οχάιο: Νίκησε ο υποψήφιος που υποστήριξε ο Τραμπ

Διαβάστε επίσης

O Μάικ Κάρεϊ, ένας λομπίστας υπέρ της χρήσης του άνθρακα που είχε την υποστήριξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κέρδισε μία εσωκομματική εκλογή με τη συμμετοχή πολλών υποψηφίων, για τη διεκδίκηση μιας έδρας της Βουλής των Αντιπροσώπων στη 15η εκλογική περιφέρεια του Οχάιο για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 96,5% των εκλογικών τμημάτων, ο Κάρεϊ νίκησε τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον πολιτειακό βουλευτή Τζεφ Λέιρ με ποσοστό 37% έναντι 13,3%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την αρμόδια γραμματεία στην πολιτεία του Οχάιο.

Το αποτέλεσμα στην 15η εκλογική περιφέρεια του Οχάιο, νοτίως του Κολόμπους, που ελέγχεται παραδοσιακά από τους Ρεπουμπλικάνους, παρακολουθείται στενά, ως ένα μέτρο για το βαθμό επιρροής του Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ενώ έρχεται μία εβδομάδα μετά την απροσδόκητη ήττα που υπέστη ο υποψήφιος για μία έδρα στο Κογκρέσο που είχε την υποστήριξη του Τραμπ, από έναν άλλον Ρεπουμπλικάνο στα βόρεια εκλογικά διαμερίσματα της πολιτείας του Τέξας.

Ο Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους του Οχάιο και εγκωμιάζοντας τη «Μεγάλη νίκη των Ρεπουμπλικάνων για τον Μάικ Κάρεϊ. Μεγάλα ποσοστά!» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε έναν άλλο προκριματικό κύκλο με πολλούς υποψηφίους, για τη διεκδίκηση μιας κενής έδρας στην 11η εκλογική περιφέρεια του Οχάιο που θεωρείται προπύργιο των Δημοκρατικών, η προοδευτική Νίνα Τέρνερ ηττήθηκε από την υποψήφια του τοπικού μηχανισμού των Δημοκρατικών Σόντελ Μπράουν. Με καταγεγραμμένα τα αποτελέσματα σε ποσοστό 85,9% των εκλογικών τμημάτων, η Μπράουν προηγείται με ποσοστό 50,5% έναντι 44,2% της Τέρνερ.

«Είδαμε τη γη της επαγγελίας, αλλά…, δε θα διασχίσουμε το ποτάμι» δήλωσε η Τέρνερ στους υποστηρικτές της, σε ένα νυχτερινό πάρτι παρακολούθησης των εκλογικών αποτελεσμάτων έξω από το Κλίβελαντ.

Οι νικητές στις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων στη 15η εκλογική περιφέρεια και στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών στην 11η εκλογική περιφέρεια αναμένεται επίσης να νικήσουν στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι δύο έδρες έμειναν κενές μετά την παραίτηση του πρώην Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Στιβ Στάιβερς, ενώ η πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών Μάρσια Φατζ αναβαθμίστηκε, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί έχουν κατά την τρέχουσα περίοδο μία μικρή πλειοψηφία 220 έναντι 212 εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Κάρει, είναι νέος στην πολιτική, ενώ συντάχθηκε με τους υποστηρικτές του Τραμπ. «Καμία άλλη βιομηχανία δεν έχει στοχοποιηθεί περισσότερο από την αριστερή πτέρυγα των προοδευτικών ελίτ μέσω ψευδών ειδήσεων, όσο η βιομηχανία του άνθρακα» είχε δηλώσει ο Κάρεϊ σε μία προεκλογική εκδήλωση των Ιούνιο, η οποία είχε προωθηθεί από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μία ανεξάρτητη επιτροπή συγκέντρωσης χρημάτων, με την υποστήριξη του Τραμπ έστειλε περισσότερα από 400.000 δολάρια σε διαφημιστικές δαπάνες για τον Κάρεϊ, σύμφωνα με τα αρχεία των ομοσπονδιακών εκλογών. Στο ποσό αυτό, συμπεριλαμβάνεται και η δαπάνη 3.000 δολαρίων για τηλεφωνήματα που έγιναν χθες και προχθές, παροτρύνοντας του υποστηρικτές του Κάρεϊ να ψηφίσουν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα