back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται ο καύσωνας και την Πέμπτη – Θα φτάσουν τους 40-42 βαθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται και την Πέμπτη ο καύσωνας, με τις θερμοκρασίες σε πολλές περιπτώσεις να φτάνουν τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός, με βόρειους ανέμους, στο Αιγαίο 5 με 6 και πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει, στην ηπειρωτική Ελλάδα έως 40 με 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου έως 38 με 40 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 με 40 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά από 27 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά από 24 έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 40 με 41 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών την Πέμπτη οι ανοικτοί αρχαιολογικοί χώροι θα κλείνουν 12 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα.

Την Παρασκευή

Αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην κεντρική και νότια Ελλάδα, γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 38 βαθμούς,

β. στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς και

γ. στην Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της νότιας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στις
περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς.
Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα