back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Διάσπαρτες αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου σύμφωνα με τον υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, σε μια πρώτη εκτίμηση, κάηκαν 12.500 στρέμματα -76 σπίτια και 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια υπέστησαν μερικές ζημιές – 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 64 έχουν υποστεί μερικές ζημιές. Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή. Ασφαλές το π. βασιλικό κτήμα στο Τατόι, αναφέρει το ΥΠΠΟΑ. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αντικείμενα ιδιαίτερης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.

…Αύριο στις 11:30 το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δρομολογηθούν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων. Οικονομική ενίσχυση 100.000 ευρώ προσφέρει στις πληγείσες επιχειρήσεις το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προχωρά στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

…Μαίνεται, την ίδια ώρα, η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας, στο Μαντούδι, όπου έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί – σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς εγκλωβισμένων πολιτών με σκάφη του Λιμενικού στις Ροβιές Εύβοιας, καθώς αρκετοί κατέφυγαν στην παραλία της περιοχής για να αποφύγουν τις φλόγες – 400 μέτρα από τη Μονή του Οσίου Δαυίδ σταμάτησε το μέτωπο της φωτιάς – με ελαφρά εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου τρεις πυροσβέστες που έδωσαν μάχες στους Κουρκουλούς, όπου κάηκε τουλάχιστον ένα σπίτι.

…Νέες εστίες φωτιάς στην Ηλεία, στη Φλόκα και στην Ηράκλεια της Ολυμπίας – εκκενώθηκαν 5 οικισμοί, οι Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά. Ανοιχτά, επίσης, τα μέτωπα σε Βασιλίτσι Μεσσηνίας και Καστάνια Ανατολικής Μάνης. Εισήλθε, στο μεταξύ, στο ελληνικό έδαφος η φωτιά που μαίνονταν από χθες κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στη Θεσπρωτία και αυτήν την ώρα καίει στην περιοχή “Λημέρι” του Αγίου Νικολάου Φιλιατών. Πέντε οι πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Μακεδονία, στην Τορώνη στη Σιθωνία Χαλκιδικής, στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού στο Κιλκίς, στα όρια του Διλόφου και Πενταλόφου Κοζάνης και Σαμαρίνας Γρεβενών, στη Δεσκάτη και στην περιοχή του Πολυμύλου, στη δημοτική ενότητα Ελλησπόντου.

…Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στις παρυφές της πόλης της Ρόδου, με την ΠΕ Ρόδου να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

…Σημειώνεται ότι όσοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, στο 1135, όπου θα λάβουν καθοδήγηση για τα ξενοδοχεία όπου μπορούν να φιλοξενηθούν, για όσο χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις οικίες τους.

…Συνεχίζονται, στο μεταξύ, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια – μακρυά από το δίκτυο το σημείο στη Βαρυμπόμπη τα δίκτυα, σύμφωνα με τον ΔΕΔΗΕΕ. Βοήθεια στη χώρα μας από την Κύπρο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας – ήδη επιχειρούν στην Ελλάδα 40 Κύπριοι πυροσβέστες – αναμένονται 2 αεροσκάφη – δύο αεροσκάφη αποστέλλει και η Σουηδία.

“Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά, σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν”, δήλωσε από τη Βαρυμπόμπη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Πρόκληση οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός να αυτοθαυμάζονται, ενώ η Βαρυμπόμπη κάηκε ολοσχερώς με ανέμους 2-3 Μποφόρ”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για “τραγικά καθυστερημένες αντιδράσεις των μηχανισμών”, έκανε λόγο η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία στις 6:00 το απόγευμα θα βρίσκεται στην πληγείσα περιοχή. Αυτουργός η ΝΔ σε αυτό το διαρκές και κατά συρροή έγκλημα κατά της φύσης, τονίζει το ΚΚΕ.

Μεγάλη είναι από χθες η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στο Λεκανοπέδιο, σε συνδυασμό και με τον καύσωνα. Παραμονή σε όλους στο σπίτι με κλειστές πόρτες και παράθυρα και χρήση ειδικών μασκών συνέστησε, μέσω του Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Παναγιώτης Μπεχράκης. 0δηγίες εξέδωσε ο ΙΣΑ – αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr. Η Μεσόγειος έχει εξελιχθεί σε hotspot πυρκαγιών, ενώ το κύμα καύσωνα στην περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο νέων δασικών πυρκαγιών και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προειδοποιεί το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Copernicus.

“Καμίνι” και σήμερα η χώρα. Κλειστοί 12:00 το μεσημέρι με 5:00 το απόγευμα οι ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι. Ανοιχτές οι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων ,για την προστασία ευάλωτων πολιτών σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Στην Τσεχία, 3 νεκροί και πολλοί τραυματίες, όταν τρένο εξπρές που συνδέει το Μόναχο με την Πράγα παραβίασε σήμα στοπ και συγκρούστηκε με τοπικό τρένο.

Η Κομισιόν ενέκρινε συμβόλαιο με την αμερικανική εταιρεία Novavax για την προμήθεια μέχρι και 200 εκατομμυρίων εμβολίων κατά της Covid-19, με περιθώριο επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων μέχρι το 2023, μόλις το σκεύασμα λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: Η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Παρασκευής στις 9:30 το πρωί την Ουγγαρία, η οποία κέρδισε με 15-11 την Κροατία στον προημιτελικό.

Καιρός: βόρειοι άνεμοι 3 – 4 μποφόρ αύριο στην Αττική και από νωρίς το απόγευμα νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 43 βαθμούς Κελσίου – 38 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα