back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Διάσπαρτες αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση από τον υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, σε μια πρώτη εκτίμηση, κάηκαν 12.500 στρέμματα -76 σπίτια και 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια υπέστησαν μερικές ζημιές – 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 64 έχουν υποστεί μερικές ζημιές. Στο πεδίο επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 5 α/φ και 9 ε/π. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Ασφαλές το π. βασιλικό κτήμα στο Τατόι, αναφέρει το ΥΠΠΟΑ. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αντικείμενα ιδιαίτερης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Οικονομική ενίσχυση 100.000 ευρώ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στις πληγείσες επιχειρήσεις, στη Βαρυμπόμπη.

Νέα φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στις παρυφές της πόλης της Ρόδου. H φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγα λεπτά κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο στ’ Ασγούρου και στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για τον περιορισμό και την κατάσβεση της. Νωρίτερα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ειδική επισήμανση για τη σημερινή κατάσταση στη Ρόδο, που, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι καλούνται να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά στην ύπαιθρο. Αντίστοιχο μήνυμα απεστάλη και στην Κρήτη, όπου επίσης ο κίνδυνος εκδήλωσης κινδύνου πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός με ιδιαίτερα καιρικά χαρακτηριστικά.

Μαίνεται, την ίδια ώρα, η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας, στο Μαντούδι, όπου έχουν εκκενωθεί 10 οικισμοί, ενώ αυτήν την ώρα εκκενώνονται και τα χωριά Ροβιές και Παλαιοχώρι – δεν εγκαταλείπουν τη Μονή του Οσίου Δαυίδ οι μοναχοί, παρά τη σχετική εντολή – με ελαφρά εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου τρεις πυροσβέστες που έδωσαν μάχες στους Κουρκουλούς. Νέες εστίες φωτιάς στην Ηλεία, στη Φλόκα και στην Ηράκλεια της Ολυμπίας – στη δεύτερη περίπτωση ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση του χωριού. Ανοιχτά, επίσης, τα μέτωπα σε Βασιλίτσι Μεσσηνίας και Καστάνια Ανατολικής Μάνης – σε εξέλιξη πυρκαγιά και στο Κιλκίς, στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής41 πυρκαγιές ξέσπασαν συνολικά από χθες το βράδυ.

Όσοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να επιστρέψουν στις οικίες τους, μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, στο 1135, όπου θα λάβουν καθοδήγηση για τα ξενοδοχεία όπου μπορούν να φιλοξενηθούν με έξοδα του κράτους για όσο χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις οικίες τους.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια – στην Κω εφαρμόζεται πρόγραμμα περικοπών στην ηλεκτροδότηση.

Βοήθεια στη χώρα μας από την Κύπρο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας – ήδη επιχειρούν στην Ελλάδα 40 Κύπριοι πυροσβέστες – αναμένονται 2 αεροσκάφη – δύο αεροσκάφη αποστέλλει και η Σουηδία.

“Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά, σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν. Από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών”, δήλωσε από τη Βαρυμπόμπη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Πρόκληση οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός να αυτοθαυμάζονται, ενώ η Βαρυμπόμπη κάηκε ολοσχερώς με ανέμους 2-3 Μποφόρ”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για “τραγικά καθυστερημένες αντιδράσεις των μηχανισμών, με αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος, όπως έγινε χαρακτηριστικά χωρίς ανέμους στη Βαρυμπόμπη”, έκανε λόγο η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Αυτουργός η ΝΔ σε αυτό το διαρκές και κατά συρροή έγκλημα κατά της φύσης, τονίζει το ΚΚΕ.

Μεγάλη είναι από χθες η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στο Λεκανοπέδιο, σε συνδυασμό και με τον καύσωνα. Παραμονή σε όλους στο σπίτι με κλειστές πόρτες και παράθυρα και χρήση ειδικών μασκών συνέστησε, μέσω του Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Παναγιώτης Μπεχράκης. 0δηγίες εξέδωσε ο ΙΣΑ – αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

“Καμίνι” και σήμερα η χώρα. Κλειστοί 12:00 το μεσημέρι με 5:00 το απόγευμα οι ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι. Ανοιχτές οι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων ,για την προστασία ευάλωτων πολιτών σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Στην Τσεχία, 3 νεκροί και 8 σοβαρά τραυματίες, όταν τρένο που συνδέει το Μόναχο με την Πράγα παραβίασε σήμα στοπ και συγκρούστηκε με τοπικό τρένο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: Η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Παρασκευής στις 9:30 το πρωί την Ουγγαρία, η οποία κέρδισε με 15-11 την Κροατία στον προημιτελικό.

Στον πολιτισμό: οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές Park your cinema συνεχίζονται και τον Αύγουστο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με δωρεάν είσοδο.

Καιρός: βόρειοι άνεμοι 3 – 4 μποφόρ αύριο στην Αττική και από νωρίς το απόγευμα νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 43 βαθμούς Κελσίου – 39 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα