back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Θεμιστοκλέους: Έτοιμοι για 3η δόση από τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου αν πει το «ναι» η Επιτροπή

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε έτοιμοι τέλος του μήνα, αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφασίσει την γ’ δόση εμβολιασμών, να μπορούμε να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σχετικά με το αν θα χρειαστεί να γίνει γ΄δόση εμβολίου έναντι του κορονοϊού.

Ο κ. Μ. Θεμιστοκλέους απάντησε ότι αρμόδια για το θέμα αυτό είναι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και θα καταθέσει τις εισηγήσεις της. Σημείωσε ακόμα πως προς το παρόν φαίνεται τα αντισώματα να διαρκούν μεγαλύτερο διάστημα από τους έξι μήνες που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αναμένει τη θέση του ΕΜΑ, ωστόσο είπε «επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε μία πιθανή 3η δόση σε ευπαθείς ομάδες ή σε μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο».

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, μέχρι στιγμής πάνω από 5.170.000 πολίτες έχουν πλήρως εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού ή αλλιώς το 49% του πληθυσμού.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα