back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς, κοντά στο χωριό Λογγίτση της Στυλίδας στην Ανατολική Φθιώτιδα, προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς, που από την αρχή κινούνταν απειλητικά.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Θανάση Καρακάντζα, “αν και η φωτιά είναι μακριά από σπίτια και χωριά, οι ώρες είναι κρίσιμες. Υπάρχουν μεγάλες και επικίνδυνες αναζωπυρώσεις.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Μεσσηνία, όπου εκκενώθηκε η κοινότητα Βασιλίτσι ,αλλά και στη Ρόδο ,όπου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας.

 

Στα 2.156 τα νέα κρούσματα στη χώρα .615 καταγράφηκαν στην Αττική , 214 στη Θεσσαλονίκη και 279 στην Κρήτη ,έπειτα από 48.820 τεστ, με ποσοστό θετικότητας 4,41%.

167 οι εισαγωγές νέων ασθενών στα Νοσοκομεία της επικράτειας, 188 οι διασωληνωμένοι και 8 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο .

Πάνω από 5.170.000 πολίτες έχει πλήρως εμβολιαστεί, δηλαδή το 49% του συνολικού πληθυσμού, όπως ανέφερε ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση

33.000 έφηβοι της ηλικιακής ομάδας 15-17 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους και 5.300 αντίστοιχα στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών. Ειδική μνεία θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες για τους εμβολιασμούς Ρομά και μεταναστών.

Εμβολιασμούς κατ΄οίκον σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία πραγματοποιούν από σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 – 3428745, οκτώ το πρωί με πέντε το απόγευμα.

 

“Θα επιστρέψω ξανά στο χρυσό χρώμα ,γιατί αυτό το χρώμα μου αρέσει”,

δήλωσε αποκλειστικά στον Αθήνα 9.84 ο Ολυμπιονίκης, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους,

στους Ολυμπιακούς Αγώνες. ‘’Μας γέμισε χαρά με το πείσμα και το ήθος του’’ δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, χρυσό μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, το πρώτο χρυσό στο αγώνισμα, στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Στον τελικό του επί κοντώ, την προσεχή Πέμπτη, στη 1:20 μμ, προκρίθηκαν η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, μετά από έναν δραματικό προκριματικό,

ενώ εκτός έμεινε η Ελένη Πόλακ.

“Kαμίνι” από σήμερα έως την Πέμπτη στη χώρα, με τον υδράργυρο να

σκαρφαλώνει κατά τόπους στους 45 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή υποχώρηση των ακραίων καιρικών φαινομένων από το Σαββατοκύριακο.

 

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ετοιμάζει ο δήμος Αθηναίων. Την ανακοίνωση έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κώστας Μπακογιάννης, προσθέτοντας ότι το σχέδιο του δήμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση καθώς η δημοτική αρχή -όπως είπε -πιστεύει στο διάλογο και ζητά και επιπλέον προτάσεις για το καλό της Αθήνας.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στα έργα που έχει ξεκινήσει ο δήμος που γίνονται με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον όπως τα 400 πεζοδρόμια που κατασκευάζονται και θα χρησιμοποιηθούν ψυχρά υλικά και ειδικού τύπου πλάκες.

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε ακόμη και για τα έργα στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος όπου θα φυτευτούν 28 μεγάλα δέντρα, ενώ ο Μεγάλος Περίπατος όταν θα ολοκληρωθεί θα προσφέρει στην πόλη πενήντα στρέμματα κοινόχρηστους χώρους.

 

Επιλέγοντας τη λειτουργία σέλφι στα βίντεο που τραβάει και φορώντας ένα μπλουζάκι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε σήμερα στους Γάλλους στο Instagram και το Tik Tok να απαντήσει απευθείας σε όλα τα ερωτήματά τους σχετικά με τον εμβολιασμό, προκειμένου να τοποθετηθεί απέναντι στις «ψευδείς πληροφορίες», στον απόηχο των πρόσφατων διαδηλώσεων κατά του υγειονομικού πάσου.

ΚΑΙΡΟΣ

Καύσωνας και αύριο στην Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 43 και κατά τόπους 44 βαθμούς Κελσίου

33 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα