back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στα 2.156 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 615 στην Αττική, 214 στη Θεσσαλονίκη – 8 ασθενείς κατέληξαν, 188 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 167 (ημερήσια μεταβολή +2.45%). Διενεργήθηκαν 48.820 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 4,41%.

…Πάνω από 5.170.000 πολίτες έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ή αλλιώς το 49% του πληθυσμού, όπως ανέφερε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Συνολικά 33.000 έφηβοι της ηλικιακής ομάδας 15-17 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους και 5.300 αντίστοιχα στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών. Ειδική μνεία θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες για τους εμβολιασμούς Ρομά και μεταναστών.

…Εμβολιασμούς κατ΄οίκον σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία πραγματοποιούν από σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 – 3428745, 8:00 το πρωί με 5:00 το απόγευμα.

“Θα επιστρέψω ξανά στο χρυσό χρώμα γιατί αυτό το χρώμα μου αρέσει”, δήλωσε αποκλειστικά στον Αθήνα 9.84 ο Ολυμπιονίκης, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. ‘’Μας γέμισε χαρά με το πείσμα και το ήθος του’’ δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Νωρίτερα, χρυσό μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, το πρώτο χρυσό στο αγώνισμα, στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Στον τελικό του επί κοντώ, την προσεχή Πέμπτη, στη 1:20 μμ, προκρίθηκαν η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, μετά από έναν δραματικό προκριματικό, ενώ εκτός έμεινε η Ελένη Πόλακ. Στο μεταξύ, θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε αθλήτρια της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης – θα συνεχίσει τη διαμονή της σε ειδικό ξενοδοχείο καραντίνας, εκτός του Ολυμπιακού Χωριού στο Τόκιο.

Σε εξέλιξη πολλά πύρινα μέτωπα στη χώρα: βελτιωμένη η κατάσταση στη φωτιά στη Ρόδο, αλλά συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας. Εκκένωση του οικισμού Βασιλίτσι της Μεσσηνίας, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα. Σε εξέλιξη φωτιά στη Στυλίδα Φθιώτιδας, υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μακρακώμη, στον ίδιο νομό. Σε ύφεση οι φωτιές στα Λαγυνά Έβρου, στον Κοτρωνιά Σουφλίου, στο Παραδείσι Αγρινίου και στη Ζήρεια.

“Kαμίνι” από σήμερα έως την Πέμπτη στη χώρα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει κατά τόπους και στους 45 βαθμούς Κελσίου – αισθητή υποχώρηση του καύσωνα από το Σαββατοκύριακο. Για ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών, κάνει λόγο η ΕΜΥ.

…”Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987″, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ – ζήτησε από τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος τον περιορισμό της ζήτησης τις ώρες αιχμής, με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κλιματιστικού σταθερά στους 26 βαθμούς Κελσίου – ζήτησε επίσης να κλείνουμε, όσο είναι εφικτό, τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες το βράδυ και να κρατούμε τα φώτα σβηστά.

…”Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. “Στο ΣΥΡΙΖΑ τελικά τι προτείνουν; Να αφήνουμε φώτα και ηλεκτρικές συσκευές ανοιχτές;”, απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης. “Ο κίνδυνος ενός “μπλακ άουτ” εν μέσω καύσωνα φέρνει στο προσκήνιο τις τραγικές συνέπειες για τον λαό από τον ενεργειακό σχεδιασμό, που περιστρέφεται γύρω απ’ τις πανάκριβες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την ασταθή παραγωγή τους”, τονίζει το ΚΚΕ.

…Kλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 5:00 το απόγευμα. Χωρίς κυρώσεις όσοι υποψήφιοι οδηγοί δεν παρευρεθούν στις εξετάσεις λόγω καύσωνα έως μεθαύριο, Τετάρτη, 4 Αυγούστου. Ανοικτές και σήμερα τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων, για την προστασία ευάλωτων πολιτών.

Νέα σεισμική δόνηση ισχύος 4 βαθμών Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε πριν από λίγο στην θαλάσσια περιοχή της Νισύρου. Ο σεισμός αποτελεί συνέχεια της σεισμικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η οποία παρακολουθείται από τους σεισμολόγους.

Άντρας πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποστο σκυλί, στην πλατεία του χωριού Ποντοηράκλεια του Κιλκίς. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο όχημα του και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι δύο πρώτες λίστες με τα ονόματα των καθηγητών και δασκάλων, που διορίζονται μόνιμοι για την κάλυψη σε σχολεία της επικράτειας. Ο συνολικός αριθμός των μόνιμων διορισμών φτάνει τους 11.700.

Καιρός: Καύσωνας και αύριο στην Αττική, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 43 και κατά τόπους 44 βαθμούς Κελσίου – 36 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα