back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ημέρα μεταλλίων η σημερινή για την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης τα ξημερώματα στο άλμα εις μήκος από τον Μίλτο Τεντόγλου. Πρόκειται για το πρώτο Χρυσό στο αγώνισμα, στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μία ακόμα μεγάλη διάκριση για τον “άρχοντα των κρίκων” ήρθε πριν από λίγη ώρα καθώς ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος σε μία εξαιρετική εμφάνιση. Στη μία και μισή μετά το μεσημέρι η Εβελίνα Παπάζογλου δίνει τη δική της μάχη στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης. Να ακούσουμε τι δήλωσε για τη συμμετοχή της…

Τεράστια οικολογική καταστροφή από τη φωτιά στη Ρόδο. Τα μέτωπα στο νησί είναι σε ύφεση δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Με κατεπείγον αίτημά τους προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ζητούν να κηρυχθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι 7 από τις 10 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου.

Καλύτερη είναι η εικόνα και στην πυρκαγιά στην περιοχή Κοτρωνιάς Σουφλίου. Κυβερνητικό κλιμάκιο θα βρίσκεται αύριο στην Πάτρα, προκειμένο να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά στην Αιγιαλεία.

Πρόβλεψη για πολύ υψηλό κίνδυνο φωτιάς, κατηγορίας τέσσερα, προειδοποιεί για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για πολλές περιοχές στη χώρα, μεταξύ αυτών και η Αττική.

Τραγωδία με δύο νεκρούς τα ξημερώματα σε διαμέρισμα 4ου ορόφου όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην οδό Φολεγάνδρου στα Κάτω Πατήσια.

Κορυφώνονται από σήμερα έως την Πέμπτη οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα. Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και ειδικά αύριο σε κάποιες περιοχές θα φθάσει και στους 45 βαθμούς Κελσίου. Η υποχώρηση του φαινομένου θα γίνει αισθητή το Σαββατοκύριακο.

Σε εξέλιξη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκτακτη σύσκεψη, στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, στο Κρυονέρι, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος

Σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος και ιδίως κατά τις ώρες αιχμής μία με τρεις το μεσημέρι και έξι το απόγευμα με δέκα το βράδυ.

Ανοικτές και σήμερα θα είναι οι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για τις λέσχες Φιλίας σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή. Δωρεάν η είσοδος στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της πρώτης Ακτής Βούλας.

Δράση προσέγγισης αστέγων μέσω του streetwork στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, οργανώνει αύριο από τις εννέα το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι 12:00’ ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σε επιφυλακή οι ειδικοί για την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοιού ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Η προσοχή των λοιμωξιολόγων επικεντρώνεται στα νησιά αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπου πολλοί επιλέγουν φέτος να ταξιδέψουν.
Για σημαντική αύξηση στα κρούσματα έως το τέλος της εβδομάδας, λόγω της εξάπλωσης του ιού, η οποία φαίνεται να συνεχίζει μέχρι τέλος του Αυγούστου δείχνουν τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεται η ομάδα του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

Την ίδια ώρα αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα 300 ευρώ θα βρίσκονται από σήμερα έως και τις 29 Αυγούστου όσοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν δηλώσουν το αποτέλεσμα του υποχρεωτικού self test τους στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, όπως αναφέρεται σε σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα πρόστιμα πλήρωναν μόνο οι εργοδότες στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι τους προσέρχονταν στην εργασία τους χωρίς να έχουν δηλώσει το αποτέλεσμα του διαγνωστικού έλεγχο.

Εμβολιασμούς κατ΄οίκον σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία, ανήμπορους και μοναχικούς ανθρώπους που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα της Αθήνας, πραγματοποιούν από σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και την 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210 – 3428745, 8:00 το πρωί με 5:00 το απόγευμα.

Ξεκινούν απόψε, μετά τις 23:00 το βράδυ οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του οδοστρώματος, στην καρδιά της πρωτεύουσας, επί της οδού Αμαλίας.

Και ο καιρός: Πολύ ζέστη και σήμερα στην Αττική. Στους 42 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα. 37 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα