back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα – 16 ελαφρά τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Καμένες εκτάσεις χιλιομέτρων δάσους, καμένα σπίτια και αυτοκίνητα αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας για τη πυρκαγιά που κατακαίει από χθες το μεσημέρι την Αιγιαλεία στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των τοπικών αρχών περίπου 20 σπίτια καταστράφηκαν ενώ 16 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς καμία ανησυχία για την κατάστασή τους.

Ειδικότερα στο Νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα. Οι επτά παρέμειναν νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους (έξι πολίτες και ένας Λιμενικός) των οποίων η κατάσταση δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ενώ οι υπόλοιποι αποχώρησαν.
Στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκε εγκαυματίας από την περιοχή της Ζήρειας, ο οποίος υποβλήθηκε σε επιτυχή πλαστική χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύκτια μάχη με τη φωτιά, ενώ από νωρίς το πρωί δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα άρχισαν συνεχείς ρίψεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την περιοχή Λαμπίρι προς Άνω Ζήρια.

Η καταστροφή που έχει προκαλέσει η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος , σύμφωνα με τον οποίο αφού, όπως είπε, «έχουν καεί σπίτια και έχουν υποστεί ζημιές πολλές καλλιέργειες».

Όσον αφορά τη φωτιά σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνει, «έχει περιοριστεί σε ότι αφορά τους οικιστικούς ιστούς, αλλά έχει πάρει μία πορεία προς μη οικιστικούς ιστούς».

Χθες χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για να ειδοποιήσει όσους πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να εκκενώσουν τους οικισμούς τους Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι και την ευρύτερη περιοχή Λόγγου.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκε χθες το απόγευμα και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικος Χαρδαλιάς, ενώ σε δηλώσεις του ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό.

Από χθες άλλωστε κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μετέβη, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ζήριας.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα