back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πύρινα μέτωπα σε Αγρίνιο – Έβρο – Φάρσαλα

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου. Από την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος και έως τη δύση του ηλίου  πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Φωτιά και στο Σουφλί Έβρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στο Σουφλί Εβρου. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Κοτρωνιά.

Προληπτικά απομακρύνθηκαν από το χωριό και μεταφέρθηκαν στην γειτονική Δαδιά, έξι κάτοικοι στην Κοτρωνιά. Οι Πυροσβέστες με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να σώσουν την εκκλησία που βρίσκεται έξω από το χωριό.

Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν 57 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο όρος Κιτίκι στα Φάρσαλα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο όρος Κιτίκι στη περιοχή του Δίλοφου Φαρσάλων. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, με 25 άτομα, εξαμελές πεζοπόρο τμήμα και 6 υδροφόρα οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν και δύο αεροσκάφη για την κατάσβεση.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αιγιαλεία – Μικρές διάσπαρτες εστίες 

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Επίσης, πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, «η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή».

με πληροφορίες από

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα