back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολες ώρες για το νησί της Ρόδου εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας. Εκτός λειτουργίας είναι και τα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ στη Ρόδο, με αποτέλεσμα το νησί να μην έχει ρεύμα και νερό. Έχει εκκενωθεί το δάσος των πεταλούδων και το στρατόπεδο της περιοχής. Νωρίτερα ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του χωριού Μαριτσά, καθώς η φωτιά πλησιάζει και εκεί. Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει καεί φάρμα με στρουθοκάμηλους, που ευτυχώς πρόλαβαν να απομακρύνουν τα πτηνά.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στο Παραδείσι Αιτωλοακαρνανίας που καίει δασική έκταση. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο χωριό Κοτρωνιά στο Σουφλί του Έβρου πολύ κοντά στον Εθνικό Δρυμό της Δαδιάς. Προληπτικά απομακρύνθηκαν από το χωριό και μεταφέρθηκαν στην γειτονική Δαδιά, 6 κάτοικοι οι οποίοι βρισκόταν για καλοκαίρι στην Κοτρωνιά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο όρος Κιτίκι στη περιοχή του Δίλοφου Φαρσάλων.

Από αύριο θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζήρεια, όπως εκτίμησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο κύριος Καλογερόπουλος έκανε λόγο για τεράστιες ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες.

1605 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 176 ενώ 10 είναι οι νέοι θάνατοι.

.

Έκτακτη Σύσκεψη πραγματοποιείται αύριο υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στο Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι Αττικής με αντικείμενο την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος τις επόμενες ημέρες που θα έχουμε κορύφωση του καύσωνα. «Οι συνθήκες για το ηλεκτρικό σύστημα είναι πρωτοφανείς, καθώς η κατανάλωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος.

Ανοικτές και σήμερα είναι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για τις λέσχες Φιλίας σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή. Δωρεάν είναι και σήμερα, όπως και αύριο, η είσοδος στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της πρώτης Ακτής Βούλας.

Απέρριψαν στο σύνολό τους και επισήμως το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Αστυνομία τους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί θανάτου 43χρονου Τούρκου στον Έβρο από πυρά που προήλθαν από την ελληνική πλευρά. Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι “η επιτετραμμένη στην Άγκυρα, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε σήμερα στο τουρκικό ΥΠΕΞ, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο. Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και τη παράνομη μετανάστευση”. Ανάλογη και η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντιμέτωποι και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες είναι οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι αν και έλαβαν σήμα υψηλής προτεραιότητας δεν κατέβηκαν καν από το περιπολικό όταν έφτασαν στο διαμέρισμα στη Δάφνη, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία της 31χρονης από το σύζυγό της.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο 47χρονος από την Αλβανία, ο οποίος αργά χθες βράδυ τραυμάτισε με μαχαίρι την 36χρονη σύζυγό του, όταν του ζήτησε να χωρίσουν. Το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Ιαλυσό Ρόδου. Η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται.

Και ο καιρός…

Αίθριος για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 26 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα