12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Για τεράστιες ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζήρεια, μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι από αύριο θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών. Σημείωσε επίσης ότι με δεδομένο, ότι άλλες τρεις εστίες ξέσπασαν χθες ταυτοχρόνως και αντιμετωπίστηκαν άμεσα, η πυρκαγιά στη Ζήρεια, δείχνει να μην ήταν τυχαία. Η πυρκαγιά δεν απειλεί πλέον οικισμούς και εντοπίζεται σε δύσβατες περιοχές και χαράδρες, χωρίς ωστόσο να λείψουν δεκάδες μικροεστίες στα καμένα, κοντά στα χωριά. Για πολύ βελτιωμένη εικόνα, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η φωτιά θα περιοριστεί περαιτέρω. Από εδάφους επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρες ομάδες, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 7 αεροσκάφη.

Κρίσιμη θεωρείται η αυριανή ημέρα για το σύστημα ηλεκτροδότησης, καθώς ο παρατεταμένος καύσωνας και η αυξημένη ζήτηση δοκιμάζουν το σύστημα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συγκάλεσε εκτάκτως το πρωί σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος, στο πλαίσιο της οποίας ο υπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα 24ωρα, δεδομένου ότι οι αντοχές του συστήματος θα δοκιμαστούν από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Ανοικτές και σήμερα είναι τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία ευάλωτων πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για τις λέσχες Φιλίας σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή. Δωρεάν είναι και σήμερα, όπως και αύριο, η είσοδος στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της πρώτης Ακτής Βούλας.

Αντιμέτωποι και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες είναι οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι αν και έλαβαν σήμα υψηλής προτεραιότητας δεν κατέβηκαν καν από το περιπολικό όταν έφτασαν στο διαμέρισμα στη Δάφνη, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία της 31χρονης από το σύζυγό της. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις ενέργειες που φέρονται ότι παρέλειψαν να κάνουν οι αστυνομικοί.

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην Ιαλυσό Ρόδου. Αργά χθες το βράδυ, ένας 47χρονος από την Αλβανία, τραυμάτισε με μαχαίρι στα χέρια, το λαιμό και την κοιλιακή χώρα, την 36χρονη σύζυγό του, όταν του ζήτησε να χωρίσουν. Η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται. Ο 47χρονος συνελήφθη και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στην Αθήνα έφτασαν το μεσημέρι ο Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο. Οι δύο πρωταθλητές του ΝΒΑ συνοδεύονται από τον Αμερικανό manager του Γιάννη, Άλεξ Σαράτση και τον υπεύθυνο Τύπου των Μπακς, Νικ Μονρό. Θα συνδυάσουν διακοπές με προπονήσεις και άλλες δραστηριότητες. “Είμαστε ευτυχισμένοι που φέραμε το κύπελλο” δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δεν ξέρουμε πόσες μέρες θα μείνουμε εδώ αλλά θα το πάρουμε μαζί μας στα μέρη που μεγαλώσαμε, στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου».

Και ο καιρός…

Αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 26 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα