back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ζήρια, του δήμου Αιγιαλείας, στην Αχαΐα. Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού της Άνω Ζήριας, ενώ εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε για ακόμα δύο κοινότητες, τις Καμάρες και το Λαμπίρι. Επίσης έκλεισαν για λόγους ασφαλείας η νέα και η παλαιά εθνική οδός, Πατρών – Κορίνθου. Η κυκλοφορία εκτρέπεται στο Δρέπανο και τα Σελιανίτικα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απομάκρυνσης παιδιών από τις κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Εστίας, όπως και λουόμενων από την παραλία στο Λαμπίρι. Για την κατάσβεση επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και στην περιοχή Κωφοί του δήμου Αλμυρού, στη Μαγνησία. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρατεταμένο κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στα αστικά κέντρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κορυφωθούν Δευτέρα και Τρίτη.

Ανοικτές ως τις 9 το βράδυ βρίσκονται τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για τις λέσχες Φιλίας σε Νέο Κόσμο, Κολοκυνθού και Λαμπρινή. Δωρεάν θα είναι η είσοδος για το κοινό, όλο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, στις οργανωμένες παραλίες της Ακτής Βουλιαγμένης, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της πρώτης Ακτής Βούλας.

Ιδιαιτέρως αυξημένη παραμένει η κίνηση των αυτοκινήτων στις εξόδους των εθνικών οδών, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

Πολύ αυξημένη η κίνηση από το πρωί και στα λιμάνια της Αττικής, Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, όπου συνεχίζεται το κύμα εξόδου των αδειούχων.

Στα των Ολυμπιακών Αγώνων… εντυπωσιακός στον προκριματικό ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος έφτασε στα 8.22 μέτρα και εξασφάλισε την συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό της Δευτέρας, στο άλμα εις μήκος.

Στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερης κολύμβησης, προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ενώ το «εισιτήριο» για τον τελικό του επί κοντώ εξασφάλισε ο Εμμανουήλ Καραλής. Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στην Άρση Βαρών ανακοίνωσε ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Η Εθνική πόλο ανδρών, αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τη Νότια Αφρική.

Και ο καιρός…

Αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 26 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα