back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τόκιο 2020: «Καθαροί» από τον ιό οι Αυστραλοί αθλητές

Διαβάστε επίσης

Άναψε το «πράσινο φως» στους αθλητές στίβου της Αυστραλίας, προκειμένου να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες και να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όπως ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας, και τα 54 μέλη της ομάδας (41 αθλητές και 13 αξιωματούχοι), τα οποία είχαν τεθεί σε καραντίνα, θα επιστρέψουν στις δραστηριότητες τους, καθώς τα αποτελέσματα των «ύποπτων», μετά από τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκαν, ήταν αρνητικά.

Να θυμίσουμε πως ένας σημαντικός αριθμός αθλητών του στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή, Σαμ Κέντρικς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας (AOS):

«Μέλη της αυστραλιανής ομάδας στίβου στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο έχουν λάβει άδεια να επιστρέψουν στην κανονική τους ρουτίνα, μετά την καραντίνα που είχαν μπει στα δωμάτιά τους ως προληπτικό μέτρο.

Η άδεια δόθηκε μετά την υποβολή τριών μελών της ομάδας σε τεστ PCR μετά από μια σύντομη επαφή με έναν Αμερικανό αθλητή στίβου που είχε βρεθεί θετικός στον Covid 19. Και οι τρεις διαγνώστηκαν αρνητικοί, ενώ οι συμπαίκτες τους παρέμειναν στα δωμάτιά τους σύμφωνα με τα πρωτόκολλα AOC Covid.

Οι τρεις, που είναι όλοι εμβολιασμένοι, αυτοαναφέρθηκαν μόλις άκουσαν ειδήσεις ότι ο Αμερικανός αθλητής βρέθηκε θετικός αργά σήμερα το πρωί. Όλες οι καθημερινές δοκιμές τους στο Ολυμπιακό Χωριό είχαν επίσης αρνητικά αποτελέσματα.

Όλα τα μέλη της Αυστραλιανής Ομάδας στους Αγώνες του Τόκιο υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ.

Πενήντα τέσσερα (54) μέλη της ομάδας στίβου (41 αθλητές και 13 αξιωματούχοι) αργότερα έλαβαν άδεια να φύγουν, αφού περάσουν λίγο περισσότερο από δύο ώρες στα δωμάτιά τους.

Τα τρία μέλη της ομάδας που υποβλήθηκαν σε τεστ σήμερα το απόγευμα είναι τώρα σε καραντίνα και θα δοκιμάζονται καθημερινά. Θα τους επιτραπεί να συνεχίσουν την προπόνηση, με την επιφύλαξη αυστηρών πρωτοκόλλων που περιορίζουν την επαφή τους με άλλους. Σε αυτό το στάδιο όλοι οι αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν όπως είχε προγραμματιστεί».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα