back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τόκιο 2020: “Έσβησε” το όνειρο για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Διαβάστε επίσης

Το ελληνικό δίδυμο των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη δεν τα κατάφερε στον προημιτελικό γύρο του μεικτού, στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις, ηττήθηκε με 2-1 σετ από τους Τζον Πιρς και Άσλεϊ Μπάρτι, χάνοντας την ευκαιρία να μπει στη «ζώνη» των μεταλλίων και ολοκλήρωσε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Τόκιο, γνωρίζοντας την ήττα στα προημιτελικά του διπλού μικτού με 6-4, 4-6, 10-6 από το δυνατό δίδυμο της Αυστραλίας, Μπάρτ/Πιρς.

Στο πρώτο σετ τα δύο δίδυμα είχαν ισορροπία στα χτυπήματά τους και κράτησαν τα σερβίς τους στα πρώτα 9 γκέιμ. Εκεί όμως οι Αυστραλοί εκμεταλλεύτηκαν άριστα τα λάθη που έγιναν από την ελληνική πλευρά, έκαναν το πρώτο μπρέικ στο ματς και κατέκτησαν το σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε ιδανικά, με τον Τσιτσιπά να «σπάει» το σερβίς του Πιρς, παίρνοντας το πρώτο γκέιμ. Ακολούθησε ένα «love game» με τέσσερα αναπάντητα χτυπήματα απ’ τους Αυστραλούς που έφεραν τους Τσιτσιπά/Σάκκαρη στο 2-0.
Οι Πιρς και Μπάρτι «απάντησαν» στο επόμενο, όμως οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ανέβασαν το σκορ στο 3-1 με σερβίς της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές «κράτησαν» το σερβίς τους και στο γκέιμ για το σετ, παρότι οι Έλληνες βρέθηκαν πίσω με 0-30, ο Τσιτσιπάς με διαδοχικά εντυπωσιακά σερβίς και ένα καταπληκτικό τελείωμα της Σάκκαρη, ανέτρεψε το σκορ, χάρισε το γκέιμ και το σετ στην ελληνική πλευρά και ισοφάρισε σε 1-1.

Η πρόκριση πλέον θα παιζόταν σε τάι μπρέικ 10 πόντων με την Μπάρτι να κάνει το 1-0 και τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει σε 1-1. Η Σάκκαρη με ωραίο βολέ έκανε το 2-1, για να περάσουν εκ νέου μπροστά οι Αυστραλοί με άστοχο χτύπημα του Τσιτσιπά και ωραίο βολέ του Πιρς. Ακολούθησε άστοχη επιστροφή του Πιρς (3-3), όμως στη συνέχεια οι Αυστραλοί έφτασαν στο 6-3 με διαδοχικούς πόντους από τον Πιρς και την Μπάρτι. Εκεί μίλησε η εμπειρία των Αυστραλών που με τον Πιρς ο οποίος παίζει 10 χρόνια στο διπλό και ξέρει τις αντιδράσεις στα δύσκολα, πήραν διαφορά, έφτασαν στο 9-4, έχοντας πέντε ευκαιρίες να κλείσουν τον αγώνα.

Τα πρώτα δύο «έσβησαν» από τον Τσιτσιπά (9-6), όμως οι Αυστραλοί δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, πήραν τον 10ο πόντο τους και με 2-1 σετ προκρίθηκαν στα ημιτελικά του μεικτού, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Ρούμπλεφ και Παβλιουτσένκοβα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα