13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ορατός ο κίνδυνος τοπικών lockdown σε νησιά – «Απόβαση» αστυνομικών σε Ίο και Πάρο

Διαβάστε επίσης

Προβληματίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε νησιά των Κυκλάδων, όπου σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα στην Πάρο το ποσοστό θετικότητας φτάνει το 5,51%, στη Μύκονο 4,27% και στην Τήνο 4,20%.

Σχετικά με την Ίο, όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σήμερα μεταβαίνουν στο νησί περισσότεροι από 30 αστυνομικοί, ενώ τόνισε ότι ο κίνδυνος το νησί να «κλείσει» υπάρχει γιατί οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα νησιά όπως η Πάρος, η Μύκονος αλλά και η Κρήτη, που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των ειδικών.

Κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα αναμένεται και στην Πάρο , ενώ στην Μύκονο την τήρηση των μέτρων επιβλέπουν δεκάδες αστυνομικοί. Στο νησί έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί με νέα διοίκηση και όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης γίνεται μια σοβαρή δουλειά η οποία θα συνεχιστεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε ότι εκτός από την Ίο και την Πάρο στα «κόκκινα» νησιά εντάσσεται πλέον και η Τήνος. Για την Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.

Σε ερώτηση πως θα αποφευχθούν τοπικά lockdown, ο κ. Γώγος πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα