back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην Πάτρα – Εντολή για την προληπτική εκκένωση κατοικιών

Διαβάστε επίσης

Εντολή για την προληπτική εκκένωση κατοικιών και επιχειρήσεων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στην Πάτρα, δόθηκε από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι και εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του κλειστού γηπέδου «Τόφαλος», ενώ τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 13:00 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, κοντά στην περιμετρική οδό της Πάτρας. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή επιχειρούν περίπου 15 οχήματα, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή των εναέριων μέσων.

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ζήτησε να τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης. Το νοσοκομείο δεν εφημερεύει σήμερα, αλλά γειτνιάζει με την περιοχή, όπου μαίνεται η φωτιά κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την 6η ΥΠΕ, «ο Γιάννης Καρβέλης, από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τις αστυνομικές αρχές», στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα